Joi,
12.09.2024
Innorat
Acum
18°C

Evadare din caniculă în ștrandul primăriei Sibiu: Detaliile care fac diferența

Evadare din caniculă în ștrandul primăriei Sibiu: Detaliile care fac diferența

Deschis de un an de zile, complexul de agrement Lacul lui Binder - amenajat și administrat de Primăria Sibiu, este un concurent serios pentru ștrandurile private unde sibienii se pot răcori vara aceasta. Are spațiu generos, dotări moderne și pune în valoare un cartier izolat al Sibiului. În această dimineață reporterul Turnul Sfatului a testat serviciile și prețurile oferite sibienilor care vor să scape de caniculă.

În primul rând trebuie spus că Lacul lui Binder este destul de accesibil. Are centru de închiriere pentru bicicletele Sibiu Bike City chiar la intrare, parcare cu barieră lângă și stație de autobuz pentru liniile 16 și 18 la două minute de mers pe jos.

Pe urmă toate persoanele cu care am vorbit anul acesta despre mers la bălăceală pe lac au venit cu același argument: În niciun caz pentru că apa este murdară și verde! Degeaba invoci faptul că angajații primăriei fac periodic teste de laborator și apa este cât se poate de sănătoasă, cu mătasea broaștei nu te pui. Am lămurit această dispută, odată pentru totdeauna, astăzi la ora 10:30. După cum puteți vedea în imaginile de mai jos, apa este cât se poate de curată, se vede nisipul de fundul lacului până pe la vreun metru adâncime și nu există niciun fir de mătase verde. Există, în schimb, mulți pești care înoată jucăuși.

Biletul de intrare costă 15 lei pentru un adult, mai puțin decât la ștrandul Aqua Fun. Primești pentru el un loc pe plaja cu nisip și un șezlong cu umbrelă. Dacă vrei să te joci la ”castelul” gonflabil plutitor și să te arunci în apă de pe tobogan trebuie să plătești suplimentar 35 de lei pe oră.

Deși am ajuns la puțin timp după deschidere, deja erau vreo zece persoane și au continuat să vină câte două, câte patru, în flux constant. Merg oameni de toate vârstele, de la copii sosiți cu bunicii sau cu părinții, până la doamne la bronzat și adolescenți energici. Din discuția cu unul dintre angajați am aflat că după-masa plaja se aglomerează foarte mult și se ocupă toate șezlongurile.

Un mare plus, pe care nu l-am observat în niciun alt ștrand privat din zona Sibiului, îl reprezintă salvamarii aflați tot timpul la câțiva pași de spațiul unde se joacă cei mici și mereu cu ochii pe ei. Ca părinte ai liniștea că sunt în siguranță, mai ales că nu-i lasă la ”castel” fără vestă de siguranță.

Apa are o temperatură potrivită să te răcorească în această perioadă și intrarea de pe plajă este lină. Se pot simți bine și cei care nu știu să înoate.

În afara apei limpezi, la prima vedere este curățenie pe alei și sunt multe bănci pe o latură a lacului unde poți sta la umbră. Ai suficiente cabine să te schimbi și dușurile în fața lor. Toaletele se află exact lângă plajă și sunt curate – asta în contextul discuțiilor din ultimele zile pe tema E.Coli depistat în apa mării pe litoral.  

Dacă ți se face foame există o terasă pe partea cealaltă a lacului de unde îți poți lua o pizza și un suc. Prețurile încep de la 24 de lei pentru o Margherita și ajung până la 36 de lei pentru Quattro Formagi.

Privit în ansamblu, complexul Lacul lui Binder este curat și îngrijit. Dacă te uiți în detaliu, încep să se vadă și problemele. Printre șezlonguri sunt destul de multe mucuri de țigară, spre exemplu. Plaja este mică și în același nisip se joacă mulți copii.

Pe urmă, ca să ajungi la terasă să iei un suc rece sau o pizza trebuie să traversezi o zonă plină de copăcei uscați și plante lăsate să moară. Pare greu de crezut, însă pe malul unui lac cu apă din belșug nu se găsește nimeni să ude câțiva arbuști și niște plante ornamentale. Cele mai multe arată deplorabil și sunt pe moarte.

Pe la jumătatea distanței între plajă și terasă există o zonă de picnic. Chiar așa este marcată, inclusiv pe hărțile informative. Însă în toată zona respectivă nu există nici măcar un copăcel, o frunză de umbră. Cine întreg la minte ar face picnic în soare la 33 de grade Celsius?

În loc de concluzie, aduceți-vă aminte de copilărie. Trebuie să vă fi scăldat vreodată în vreun pârâu, ori un lac. Chiar în Lacul lui Binder se jucau localnicii înainte de amenajare. Important este să te distrezi cu prietenii, în vacanța mare și pentru asta complexul este locul potrivit. E mai la îndemână de ajuns decât la Ocna Sibiului și mai modern decât la Aqua Fun. Ca dotări doar Baia Neptun se mai apropie, care e tot a primăriei. Din multe puncte de vedere, noul lac al lui Binder este foarte asemănător cu Sibiul, în ansamblu: Modernizat, arată bine, crește nivelul de satisfacție al cetățenilor, însă în detaliu mai sunt probleme de remediat.

Eu după vizita din această dimineață rămân la ideea de acum un an, de la deschidere: Noul complex de agrement Lacul lui Binder a scos din mizerie cartierul Țiglari. Dacă nu mă credeți uitați-vă cum arată astăzi stația de autobuz din centrul cartierului, aflată la două minute de lac. Și cum stau oamenii la umbră așteptând sosirea autobuzului:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Gabriel

Acum 1 an

E un loc cu un potențial mare, dar care a fost amenajat fără cap. N-ar fi singurul din Sibiu. Proporția dintre suprafața alocată sporturilor nautice și plajă este total greșită. Se dau pe schiuri câteva persoane pe săptămână, dar ocupă 90% din lac, cu tot cu maluri. La plajă este plin în fiecare zi de weekend și chiar și în restul zilelor, dar se înghesuie toți pe 100 mp. Șezlongurile sunt insuficiente, înghesuite, nu există o minimă educație prin panotaje pentru păstrarea curățeniei în apă și pe plajă. Serviciile de mâncare și băuturi ar trebui rezolvate prin închirierea de spații pentru 2 - 3 rulote de fast food. E nevoie de mai multă atmosferă. Suprafața lacului alocată înotului ar trebui mărită semnificativ, cu mai mult nisip la fundul lacului, pentru a face intrarea lină și sigură pentru copii și pentru cei care se tem de apa adâncă, pt că deja în zona toboganelor apa e foarte mare. Un creier mai destupat ar putea transforma locul într-un obiectiv turistic major pentru Sibiu! Am văzut în weekend străini, la coadă la bilete, cu prosoape la ei. Din păcate nu mai aveau spațiu de plajă, în timp ce sute de metri de iarbă uscată zac nefolosiți, abandonați.
Raspunde

Craciunas

Acum 1 an

Care este rezultatul analizelor apei facut de un laborator acredidat RENAR?
Raspunde

R.

Acum 1 an

Stai tu linistit ca nu patesti nimic de la apa aia. Dar poti ramane acasa ca mai mult incurci.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Asta-i canicula? Frate, ati ajuns sa exagerati cu tot. Ca niste babe.
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

Primăria, tăiați copacii ăia uscați și strâmbi, să urle haterii roșu-haurii
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

primaria duce un razboi cu tot ce inseamna arbori in oras , de ce ar fi nevoie de ei cind lumea merge la soare nu la umbra !
Raspunde

Adelina

Acum 1 an

o precizare, daca platesti cei 35 de lei pentru locul de joaca, sezlongul, umbrela si accesul pe toata ziua sunt incluse fara cei 15 lei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus