Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Pictură murală pe clădirea școlii Charlotte Dietrich din Sibiu. Artistul Claudiu Peța: „M-a umplut de bucurie să văd că lucrarea a devenit subiect pentru fiecare din copiii acestei școli”

Pictură murală pe clădirea școlii Charlotte Dietrich din Sibiu. Artistul Claudiu Peța: „M-a umplut de bucurie să văd că lucrarea a devenit subiect pentru fiecare din copiii acestei școli”

O nouă pictură murală poate fi admirată începând din această săptămână la Sibiu. Este vorba despre clădirea școlii Charlotte Dietrich, care a prins viață printr-o pictură realizată de artistul sibian Claudiu Peța. Lucrarea are 128 de metri pătrați și face parte din proiectul RoWay-NorMania.

Pictura de pe clădirea de pe strada Râului, de la numărul 30, a fost inaugurată miercuri, 19 iulie, în cadrul unui eveniment la care au participat reprezentanții școlii Charlotte Dietrich, ai proiectului RoWay-NorMania, dar și artistul Claudiu Peța.

„Este foarte emoționant pentru mine și cred că pentru toată echipa, vedem aici rezultatul unei munci și a unui proces creativ extraordinar, realizat de artistul sibian Claudiu Peța. Este un mural de 128 de metri pătrați și ca muzician pot spune că sunt foarte gelos pe acest punct de artă plastică. În ce sens, arta pe care o facem noi, muzicienii, este efemeră, facem un sunet și se duce, însă ceea ce a creat Claudiu Peța este o artă pe care trecătorii, copiii din școală, sibienii o vor vedea. Așa cum ne-a schimbat nouă starea,  pictura va pune o amprentă conștientă sau inconștientă pe trecători, profesorii, elevi. Mesajul său este sunet, este muzică, este pace, este cultură, este ceea ce avem nevoie”, a spus Makcim Fernandez, preşedintele Asociaţiei Florescu, Fernandez & Friends și organizatorul proiectului „RoWay – NorMania”.

„În timpul lucrărilor copiii care încă erau la școală discutau foarte aprins despre ce urmează să fie”

Peretele pe care a fost făcută lucrarea este cel de la intrare în școală. În acest fel, copiii, dar și părinții care vin să-i ia de la școală se vor putea bucura de priveliște zilnic.

„Bine ați venit în curtea Școlii Charlotte Dietrich și vreau să mulțumesc asociației Florescu Fernandez și pictorului, tuturor oamenilor care au făcut posibil să se realizeze această pictură minunată. Cum a zis Makcim, este minunat în fiecare zi când venim la școală să fim întâmpinați de o așa frumusețe și un impuls pozitiv cu care să pornim zilele de școală. În orașul Sibiu se văd tot mai des multe picturi faine pe pereții clădirilor și ne-am gândit ce frumos ar fi să avem și noi așa ceva și fără să facem noi ceva în această privință ni s-a propus să ne facă artistul Claudiu Peța această imagine. Suntem aici, ca școală, de un an și jumătate și încercăm să facem această curte a școlii, bucățică cu bucățică, mai frumoasă și mai interesantă. Această pictură murală a fost un pas uriaș în scopul nostru”, a spus Rafael Mahl, directorul școlii.

Artistul care a realizat lucrarea, Claudiu Peța, spune că a fost plăcut surprins de curiozitatea copiilor care au întrebat pe tot parcursul executării lucrării ce urmează să se întâmple.

„Mulțumesc pentru oportunitatea de a executa acest mural Asociaţiei Florescu, Fernandez & Friends, pentru libertatea de exprimare, pentru faptul că mi-a oferit mână liberă în a concepe și a executa ceea ce vedem cu toții. Aș dori să mulțumesc Școlii Charlotte Dietrich și proprietarului școlii pentru că au fost în fiecare zi aproape de mine și cred că cel mai important lucru este ce urmează de aici înainte. În timpul lucrărilor copiii care încă erau la școală discutau foarte aprins despre ce urmează să fie, au venit cu îndrăzneală, au pus multe întrebări, de ce faci așa, de ce faci așa, ce culoare vine acolo, apoi de pe schelă auzeam discuții între ei și părinți și m-a umplut de bucurie să văd că lucrarea a devenit subiect pentru fiecare din copiii acestei școli și nu numai.

A fost un proiect ambițios, lucrarea are 128 de metri pătrați și cred că vorbește de la sine. Cred că am reușit să exprim vizual întreg proiectul RoWay-NorMania și tot ce înseamnă oamenii implicați în acest proiect”, a concluzionat artistul sibian.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Feli

Acum 4 luni

Interesanta paleta de culori s-a ales
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus