Miercuri,
29.11.2023
Partial Noros
Acum
3°C

Licitație pentru construcția noului sediu al Primăriei Șelimbăr: 2 milioane de euro. Fosta locație a fost cedată școlii

Licitație pentru construcția noului sediu al Primăriei Șelimbăr: 2 milioane de euro. Fosta locație a fost cedată școlii

Administrația locală din Șelimbăr anunță că a urcat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația de construire a noului sediu al primăriei.

Imobilul va fi construit pe un teren de 964 de metri pătrați, la intersecția străzilor Mihai Viteazu și 1 Decembrie. Clădirea va avea un nivel de înălțime S+P+2E, și o suprafață construită de 390 de metri pătrați.

Valoarea totală a proiectului este de 10,03 milioane de lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 2 august, conform site-ului SEAP.

În anul 2020, administrația locală a cedat sediul primăriei școlii din localitate, iar acum activitatea se desfășoară în fostul cămin cultural și în containere provizorii.

”Cu gândul la copiii ce vor începe noul an școlar în contextul pandemiei SARS-COV2 și luând în calcul respectarea măsurilor de distanțare dispuse de autorități conform cărora fiecare elev ar trebui să beneficieze de un spațiu suplimentar de siguranță, am decis mutarea sediului administrativ al Primăriei Comunei Șelimbăr în clădirea căminului cultural din centrul comunei. În plus, vom ceda actualul sediu al Primăriei Comunei Șelimbăr, Școlii Generale “Mihai Viteazu” începând cu 1 noiembrie 2020. Propun acest termen pentru a putea fi efectuate lucrările necesare de transformare a actualului sediu în spații adecvate desfășurării orelor de curs, conform normativelor în vigoare”, a anunțat Marius Grecu în urmă cu trei ani.

”Analizăm de foarte multă vreme mutarea sediului administrativ al primăriei, proces care de altfel este unul foarte complex. Am luat în calcul și opțiunea de a închiria un spațiu existent, dar și varianta de a închiria o construcție modulară. Ambele opțiuni s-au dovedit a fi extrem de costisitoare din punct de vedere financiar. În aceste condiții soluția optimă este relocarea primăriei în clădirea căminului cultural din centrul localității, acest spațiu aparținând domeniului public al comunei Șelimbăr. Este o soluție temporară, până la construirea noului sediu al Primăriei”, a mai spus atunci Marius Grecu.

Sursa foto: Planul tehnic al investiției

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Profu

Acum 4 luni

Clădirea aceea a fost construită pt școală. Nu primărie. Copil fiind am cărat BCA când s a ridicat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus