Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
25°C

Câteva zeci de mii de spectatori la Festivalul Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” din Piaţa Mare

Câteva zeci de mii de spectatori la Festivalul Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” din Piaţa Mare

Festivalul Cântecele Munților, care a reunit atât ansambluri din ţară, cât şi din străinătate, a adus câteva zeci de mii de spectatori sâmbătă seara, în Piaţa Mare, scrie Agerpres.

Citește și: Fuego a cântat pe scena din Piața Mare celebra melodie „Duru Duru”. „Am fost primit cu mare căldură, vă mărturisesc că sunt emoționat, curg apele pe mine”

Pe scenă au urcat dansatori din Arad, Constanţa, Suceava, dar şi din Cipru, Grecia, Serbia, Republica Moldova, Mexic şi Ucraina.

O apariţie inedită a fost cea a celor din compania "Monarca de Mexico", care au fost îmbrăcaţi tradiţional, purtând pene pe cap. Ansamblul mexican a prezentat dansuri aztece.

Cel mai emoţionant moment a fost cel oferit de compania de dans "Sonechko" din Ucraina, unii dintre cei mai talentaţi dansatori străini veniţi la festival şi care la final au venit pe scenă cu cu steagul lor naţional şi cel al Uniunii Europene. Veniţi pentru prima dată la festivalul de la Sibiu, dansatorii din Ucraina au impresionat publicul prin prezentarea tradiţiilor, momentele de balet, dar mai ales printr-un dans în care tinerii artişti au purtat haine militare, într-un moment artistic manifest pentru ţara lor, dans prezentat zilele trecute în cadrul festivalului.

"Acest moment simbolizează ziua de astăzi, războiul. Pe scenă arătăm că Ucraina este în noi, că o să biruim, ostaşii noştri cu mândria noastră, cu istoria Ucrainei şi o să fim cu toate popoarele europene împreună. Acest moment îl prezentăm de când s-a început războiul", a declarat recent, pentru AGERPRES, coregraful ansamblului, Guzun Mykhailo.

Acesta a explicat că printre dansatorii din acest ansamblu se numără şi un băiat care a luptat pe front şi are un picior amputat, el purtând o proteză cumpărată din banii strânşi de colegii săi, în spectacolele din afara ţării. Acest ansamblu din ţara vecină numără 350 de copii şi tineri, cu vârste între 4 şi 24 de ani, iar la festivalul "Cântecele Munţilor" de la Sibiu sunt prezenţi 40 de membri.

Ziua de sâmbătă s-a terminat cu un concert extraordinar susţinut de Andreea Voica şi Ansamblul "Timişul".

Spectatorii sunt aşteptaţi duminică la spectacole care vor avea loc la Centrul Cultural "Ion Besoiu" (ora 12,00) şi în Piaţa Mare (ora 19,00). În ultima zi de festival vor putea fi văzuţi dansatori din Sibiu, Constanţa, Suceava, Republica Moldova, Polonia, Serbia şi Georgia. De la ora 21,00 în Piaţa Mare va avea loc un spectacol cu tineri interpreţi de muzică populară, la care printre invitaţii speciali se numără Ionuţ Fulea şi Paula Seling.

Foto: Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului/Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Feli

Acum 1 lună

Parca nu mai devreme de acum cateva zile ne deranjau evenimentele tinute in Piata Mare. Acum inteleg ca de fapt nu e vorba de evenimente in general, ci doar de unele anume. Daca e spectacol moka, e bine, nimic de obiectat. Daca e cu bilet, e nasol si polueaza fonic si trebuie mutat in alta parte. Double standards?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xxx

Acum 1 lună

Nu mai deranjeaza pe nimeni zgomotul si aglomeratia??? Ca la alte manifestari era plin de...cetateni indignati!!! A...rock ...raliu...moto...sunt dracu' nu i asa??? Dar asa e cind bei apa dupa ..Gigi...cind ai gindire comunista...esti eco...etc
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

@Feli, trei de X-ule, știți de ce nu va răspunde nimeni? Pe simplul motiv că treceți prin piata mare cel mult odată pe an Altfel ar fi imposibil sa nu știți cât se poate de clar că nu se compară. Nici decibelii ,nici organizarea (fără corturi, fără garduri) și mai ales desfășurătorul Festivalul acesta NU cotropește, nu îți dă senzația de cetate asediată
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

manele și catrințe e bune, rock, motoare și gagice nu.
Raspunde

Gigi

Acum 1 lună

Primăria aprobă nonstop manifestări in piața mare în funcție de afinități și fără să respecte legea, după 22.00 Mai mult de atât sau făcut concerte anul asta in parcul Tineretului langa spital...până la ora 24 Probabil am intrat și noi in Romania și bunul simt nu mai e la cautare
Raspunde

Carcotel

Acum 1 lună

Sincer sunt de acord cu primele doua comentarii care si-au luat "hate" la greu de catre toti cetatenii din marginime care au fost urbanizati mai mult sau mai putin fortat. Deci, in cazul in care vrem sa terminam cu agitatia si deranjul din centru, ori ii scoatem pe toti afara (adica pe STADION cel putin) ori pe nici unul :) Normal ca daca e moka lumea nu comenteaza...pita si circ, Maximus. Daca mai aruncau si cateva sute de kg de mici gratis si cativa hectolitri de bere tot fara cost, era cel mai apreciat eveniment al verii din oras, probabil. Hai pa, double standards!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus