Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
23°C

Ce nu s-a văzut la deschiderea parcului Belvedere. ”E precampanie cumva?”

Ce nu s-a văzut la deschiderea parcului Belvedere. ”E precampanie cumva?”

Deschiderea parcului Belvedere, cel mai nou parc al Sibiului, a fost un succes, mii de sibieni participând la eveniment. Copii din toate cartierele Sibiului s-au jucat și s-au distrat, profitând de numeroasele evenimente pregătite pentru ei. În spatele atmosferei relaxante au fost însă și detalii mai greu de observat la prima vedere.

Precampanie electorală

De la eveniment nu au lipsit politicienii. De la aproape toate partidele, nu doar cei de la putere. În afara discursurilor oficiale, unde în centrul atenției a fost primarul Astrid Fodor, programul a inclus un tur al parcului, în care doamna Fodor a făcut o adevărată baie de mulțime. Primarul a strâns mâna oamenilor care s-au înghesuit pe alee, a primit chiar și o floare, un gest clasic pentru un politician. Pe urmă Astrid Fodor s-a oprit să stea de vorbă cu sibienii, a discutat despre neajunsurile parcului și ce proiecte urmează în zona învecinată. ”E precampanie cumva?”, se întreba cineva cu voce tare.

Prin mulțime și-au făcut apariția și alți politicieni locali, atât din Consiliul Local cât și Consiliul Județean, însă prezența lor a trecut aproape neobservată.

Îmbulzeală ca la festival

Deschiderea parcului a fost îndelung așteptată de sibieni, deși se află la periferie, pe un deal mărginaș. Mii de oameni, copii și bătrâni, au venit la deschidere, depășind așteptările tuturor. Asta arată ce lipsă acută de spații verzi are Sibiului și cât de dornici sunt cetățenii să iasă din casă și aibă un petic de aer curat la doi pași. În această idee Gușterlandul va fi mai mult decât binevenit.

Vii cu mașina ca să mergi pe jos

Strada Preot Bacca, deschisă traficului începând de astăzi, odată cu parcul, s-a umplut de mașini. Pentru că sibienii vor să vină în parc, la plimbare, cu mașina. Asta în ciuda insistențelor primăriei care a transmis oficial că cei dornici să participe la deschidere să folosească mijloacele de transport în comun, sau bicicletele. O proporție mică a venit cu bicicleta. La polul opus sunt cei care au forțat o parcare pe trotuar de față cu Poliția Locală. Unii s-ar fi dus cu mașina până în mijlocul parcului dacă nu-i vedea nimeni.

Pentru evenimentul de astăzi primăria a amenajat o parcare temporară la baza parcului, în capătul străzii Săcel. Tot acolo urmează să creeze una definitivă în perioada următoare.

Toalete insuficiente

Parcul este dotat cu două toalete publice moderne, care probabil că sunt suficiente într-o zi obișnuită. Însă la deschidere, cu mii de oameni de față, coada la toaletă a ajuns în unele momente până la o jumătate de oră sau chiar mai bine.

Inadecvare socială

Ați văzut în parcul Sub Arini tineri care merg cu hamacele? Unii stau o zi întreagă, legănându-se în vânt și povestind. Venind în preîntâmpinarea lor, primăria a preluat ideea și noul parc are deja creată o zonă de hamace. Doar că cei mai mulți le folosesc pe post de leagăne sau catapulte, că nu sunt ale lor personale.

O altă caracteristică inedită a noului parc o reprezintă trambulinele pentru copii. Sunt la nivelul ierbii, lângă locurile de joacă, și pot țopăi cei mici pe ele. Din păcate, destui adulți de la 100 de kg în plus se găsesc să sară cu toată greutatea lor, grăbindu-le sfârșitul.

Concluzie

Parcul Belvedere reprezintă pentru Sibiul de astăzi exact ce a reprezentat Lacul lui Binder acum doi ani. O nouă atracție pentru sibieni, un loc de relaxare, modern, foarte bine dotat. Și cel mai important aspect este acela că scoate din mizerie un teren viran, o groapă de gunoi și o redă comunității.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Z

Acum 1 lună

Urât urât sa înceapă campania fără să dea cotizația la "ziare"

Raspunde

Alex

Acum 1 lună

Prea frumos, ca prea in Germania.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Majoritatea celor prezenți nu aveau buletine de Sibiu. Deci fenta mare pentru politicienii locali.

Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Sa traiti domnu politist, i-ati luat la control pe trecatori? Erati unu dintre cei care dirijau masini in varfu dealului?
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Breaking news, 4 ani e campanie. Nu se sfarseste niciodata.
Raspunde

Marian

Acum 1 lună

Nu s-au văzut de asemenea cum efectiv pute la poalele parcului. Nu s-au văzut de asemenea ambrozia de doi metri înălțime dimprejur, pe terenul armatei e plin de asemenea. Dar s-a văzut ce neam de traistă e românul care a venit cu mașina până în buza parcului. Era bine să publicați mai multe fotografii cu numerele lor de înmatriculare că să îi recunoască toată lumea pe melteni.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claradi

Acum 1 lună

Imagini inedite, plin de pensionari pe lângă doamna primăreasă!
Raspunde

Anna

Acum 1 lună

Au deschis dupa reamenajare si parcul Terezian : un sfert pentru caini , jumatate loc de joaca pentru copii si parintii lor si doar un sfert pentru “marea masa” de tineri adulti si varstnici. Halal judecata ! Halal respect!
Raspunde

Andrei

Acum 1 lună

Poate reușesc sa oprească "udarea" la 19 ca și astăzi au căzut vreo 2-3 de ma și mir ca nu și-au rupt ceva. Se pot programa la ore când nu e plin de lume...

Raspunde

Victoria

Acum 1 lună

Orice pasăre pe limba ei piere, sau cum era? Peste tot în lumea asta găseşti imbecili, nu doar la noi. Educație precară, neglijență etc. Dar sigur au pus camere de supraveghere.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus