Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Noi hoteluri, record de berze: știrile sfârșitului de săptămână, la Sibiu

Noi hoteluri, record de berze: știrile sfârșitului de săptămână, la Sibiu

Primele zile ale minivacanței de Sf. Maria au adus în atenția sibienilor vestea că cele două noi hoteluri aflate în construcție pe locul fostei întreprinderi „Arsenal” vor fi deschise luna viitoare.

În afara prețurilor de la care pornesc cazările în hotelul de patru stele, din Turnul Sfatului mai aflați despre faptul că anul acesta este unul cât se poate de bun pentru berze. Că sunt cuiburi cu cinci pui, recordul fiind la Roșia – șase pui într-un cuib. Și multe altele pe acest subiect de la Friedrich Philippi: din 1988 el numără berzele care în perioada caldă a anului își fac cuiburi pe stâlpii sau hornurile din județul Sibiu.

More or less. La Bistro-ul de pe Calea Dumbrăvii am jucat «Ghici ce avem din meniu»” este titlul cronicii de restaurant de săptămâna aceasta, semnată de Turnul Sfatului.

Avem și prognoza pentru săptămâna viitoare: meteorologii anunță o singură zi ploioasă.

În weekendul care, cel puțin pentru bugetari, continuă, am fost și la lansarea cărții de memorii scrisă de Gheorghe Budrală, fostul director al Direcției Agricole Sibiu, printre altele. Cartea pornește de la experiențele inginerului agronom născut în Jina cea necolectivizată și repartizat de sistemul comuniști în satul Broșteni. Epilogul este cam trist.

Avem și o opinie despre ce ar putea aduce sibienilor noua pistă de biciclete de pe malurile Cibinului.

 

Restul știrilor acestui sfârșit de săptămână le puteți citi pe www.turnulsfatului.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1583

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus