Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Record de participanți la Focus in The Park: 80.000 de oameni în cele cinci zile de festival. „A fost o ediție aniversară de excepție”

Record de participanți la Focus in The Park: 80.000 de oameni în cele cinci zile de festival. „A fost o ediție aniversară de excepție”

80.000 de oameni au participat la ediția aniversară a Focus in The Park care a avut loc în perioada 23-27 august.

Festivalul s-a mândrit cu cel mai puternic line-up de până acum - artiști de calibru precum Deliric, Dirty Shirt, Kalush Orchestra, COMA, Subcarpați, OCS, Alternosfera, The Mono Jacks, HVNDS, Snails, Mădălina Pavăl și mulții alții, în total peste 30 de trupe și DJ din România, Ucraina, Republica Moldova, Germania și Italia, au urcat pe rând pe scenele FOCUS și au sărbătorit împreună un deceniu de muzică de calitate, alături de fanii lor.

Ziua de vineri a fost cea în care s-a stabilit recordul absolut pe o seară de festival, cu 25.000 de participanți.

Trupele de la Main Stage au adunat, ca întotdeauna, cel mai numeros public, fruntași la acest capitol fiind Subcarpați și Alternosfera, iar o surpriză plăcută pentru ucrainenii care și-au găsit o a doua casă la Sibiu a fost trupa Kalush Orchestra, câștigătoarea Eurovision din 2022, care a oferit un spectacol de neuitat tuturor celor prezenți la festival.

Aceste trupe remarcabile au dovedit că muzica este o limbă universală care poate să unească și să transmită emoții puternice.

„Ne exprimăm recunoștința față de fiecare artist și fiecare iubitor al rockului alternativ care a contribuit la crearea a ceea ce este astăzi Focus In The Park. Împreună, am reușit și anul acesta să trăim momente deosebite, pe care cu siguranță nu le vom uita prea curând. A fost o ediție aniversară de excepție, pe care ne bucurăm că am reușit să o realizăm la nivelul la care ați văzut-o și sperăm că v-ați bucurat de ea așa cum am făcut-o și noi”, spune Sebastian Marcovici, organizatorul festivalului.

Ediția de anul viitor va avea loc în perioada 21-25 august.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Ceac Noris

Acum 3 săptămâni

Incă câțiva copaci vor fi taiții pentru a face fată afluxului de noi spectatori pentru anul viitor! Faceți fotografii acum si apoi altele înante de ediția viitoare și veți observa diferența!
Raspunde

Cristi

Acum 3 săptămâni

Eu daca am fost 5 zile la concert sunt 5 oameni?! Și eu toți ne-am bucurat de el, de concert!

Raspunde

Abureala pe bani

Acum 3 săptămâni

O mare abureala. De unde 80 000? Ăștia numără ca cei de la muzeul Astra din 3 în 3! Din păcate sint câțiva băieți deștepți afiliați la Primăria Sibiu care pe bani publici își fac salarii și onorarii. Dacă vreți sa dovediți ca sunteți buni faci festivalul din bani privați!

Raspunde

Barosanu

Acum 3 săptămâni

Ideea de a face festivalul din bani privați pentru a-și demonstra relevanța are meritul ei. Pe de altă parte, asta ar însemna închiderea parcului pentru o săptămână, condiționarea accesului în parc de achiziționarea unui bilet chiar și pentru cei care nu sunt neapărat interesați de festival. După mine, e o utilizare problematică a domeniului public (vezi dezbaterile similare legate de Untold sau de Nostalgia din Parcul Izvor, București). Ce preferăm? Să finanțăm din bani publici un festival deschis tuturor sau să acceptăm îngrădirea temporară a spațiului public în beneficiul unei minorități (și în schimbul unor ipotetice venituri la buget)?
Raspunde

Carcotel

Acum 3 săptămâni

Inca o chestie...ce ar fi sa folosim STADIONUL construit tot din banii publici pentru astfel de evenimente. Si asa spatiile verzi din oras sunt putine, neingrjite, reduse de la an la an si maltratate non-stop. Nu cred ca avea nevoie parcul Sub Arini de astfel de manifestari chiar in parc (doar daca, parcul in sine ar fi fost preazut cu spatiu de concerte/evenimente/festivaluri). Si nu au fost 80.000 nici daca i-ar fi numarat de 3 ori.
Raspunde

Noi

Acum 3 săptămâni

Un eveniment frumos, dar care lasă în urmă, la fiecare ediție, un parc Sub Arini tot mai distrus, din păcate. Acum câțiva ani puteai petrece un ceas, două pe iarba verde. Azi, doar pietriș și iarbă uscată peste tot.
Raspunde

George

Acum 2 săptămâni

Mint ăștia de crapă castanele primăvara. Jurnalismul ăsta de 2 lei aruncați în Cibin, este ceva grozav. Care 80000 de oameni bă nebunilor?! Sunt tot ăia care au la FITS doar cu 10000 în minus? Rahaturi de genul ăsta sunt o rușine ordinară pentru oricine exprimă așa ceva. Turnul Sfatului are momente de sclipire, și momente de aberație maximă (vezi articolul)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus