Miercuri,
29.11.2023
Partial Noros
Acum
3°C

Orașul de Jos, readus la viață în acest weekend prin festivalul „Flori pe scări”. „Sibiul istoric nu este doar Piața Mică și Piața Mare. Sibiul istoric se desfășoară și pe străzile boeme ale Orașului de Jos”

Orașul de Jos, readus la viață în acest weekend prin festivalul „Flori pe scări”. „Sibiul istoric nu este doar Piața Mică și Piața Mare. Sibiul istoric se desfășoară și pe străzile boeme ale Orașului de Jos”

Flori pe Scări, festivalul care aduce în lumina reflectoarelor Piața Aurarilor și Pasajul Aurarilor revine în acest final de săptămână cu ediția de toamnă. Organizat de Anda și Cătălin Cornăcel, alături de Ioana Nechifor de la City Flowers by Ioana, festivalul reactivează în acest weekend oaza de relaxare din Piața Aurarilor.

„Oare vă amintiți zilele acelea când stăteam împreună, până seara târziu „la iarbă verde”?

Reactivăm oaza urbană din Piața Aurarilor weekendul acesta, de vineri până duminică, alături de floriști, artizani, artiști, specialiști și toți cei implicați în acest proiect minunat”, transmit organizatorii evenimentului.

Citește și: „Sibiul nu înseamnă doar Piața Mică și Piața Mare”. Flori pe scări, festivalul care readuce la viață Orașul de Jos, revine anul acesta cu două ediții.

Spațiu de relaxare și oază de liniște

Împreună cu o echipă de arhitecți, floriști, grădinari, meșteșugari, artiști și antreprenori locali zona se va transforma, timp de trei zile, între 1 și 3 septembrie într-o grădină urbană, o oază de verdeață și relaxare.

„Sibiul istoric nu este doar Piața Mică și Piața Mare. Sibiul istoric se desfășoară și pe străzile boeme ale Orașului de Jos. El așteaptă, freamătă, înmugurește, se scutură, se plictisește, se scorojește și degradează în lipsa atenției și intenției. Totuși, puțin câte puțin, începe să nu mai fie așa și mici afaceri curajoase se deschid în această zonă pe care prea puțini sibieni și turiști deopotrivă o cunosc.

Acest Sibiu necunoscut care își schimbă fața merită susținut și încurajat! Și ca un prim pas, prin festivalul Flori pe Scări vrem să o facem să fie cu surle, trâmbițe și flori”, mai transmit organizatorii.

Un Sibiu „dinamic și proactiv”

Scopul festivalului este și crearea unui mediu dinamic, în care oamenii să se adune, să povestească, să se relaxeze și să se bucure unii de alții.

„Ne propunem și vom și reuși cu sprijinul dumneavoastră și al echipei Flori pe Scări să atragem astfel atenția asupra Pieței Aurarilor care devine o alternativă stimulantă estetic și recreațional pentru familii, să aducem comunitatea laolaltă, iar turiștilor să le arătăm un altfel de Sibiu: unul dinamic, proactiv, care își promovează oamenii ce contribuie la evoluția lui.

Animăm zona prin expozițiile impresionante de flori, coordonate de Ioana Nechifor, plante verzi, demonstrație florală live,  workshop-uri atât pentru publicul larg, cât și pentru floriști profesioniști, standuri cu vânzare de flori si produse artizanale, expoziții de pictură, tur ghidat, discuții cu specialiști, evenimente cu şi pentru copii, zonă de relaxare, picnic urban, muzică live și stare de bine cât cuprinde”, mai arată aceștia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus