Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Ce facem în prima lună de toamnă la Sibiu? Foodie, Sibiu Music Fest, Sibiu Jazz Festival și Festivalul Cailor „El Zorab”, printre evenimentele lunii septembrie

Ce facem în prima lună de toamnă la Sibiu? Foodie, Sibiu Music Fest, Sibiu Jazz Festival și Festivalul Cailor „El Zorab”, printre evenimentele lunii septembrie

Prima lună de toamnă aduce la Sibiu mai multe activități și evenimente de care ne putem bucura. Flori pe scări, Târgul Olarilor, Foodie, Festivalul Cailor „El Zorab” sau festivalul Weinland sunt doar o parte dintre evenimentele la care putem participa în această lună.

Am pregătit mai jos o listă cu principalele evenimente ale lunii.

Flori pe scări

Flori pe Scări, festivalul care aduce în lumina reflectoarelor Piața Aurarilor și Pasajul Aurarilor revine în acest final de săptămână, 1-3 septembrie, cu ediția de toamnă. Organizat de Anda și Cătălin Cornăcel, alături de Ioana Nechifor de la City Flowers by Ioana, festivalul reactivează în acest weekend oaza de relaxare din Piața Aurarilor.

Detalii aici.

Târgul olarilor

Primul weekend din septembrie este dedicat Târgului Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural. Astfel, a 57-a ediție a manifestării se desfășoară în 2 și 3 septembrie, în Piața Mare a orașului.

Festivalul meșteșugarilor romi

În perioada 1-3 septembrie în Piața Mică din Sibiu va avea loc festivalul ce aduna la un loc meșteșugari romi din întreaga țară, care vor expune spre vânzare timp de trei zile obiecte prelucrate de aceștia.

Noaptea Muzeelor la sate

În acest weekend, Rețeaua Națională a Muzeelor organizează prima ediție a Nopții Muzeelor la sate. Aceasta va avea loc sâmbătă, 2 septembrie, iar accesul publicului va fi gratuit. Premiera va fi marcată și în județul Sibiu prin evenimente speciale și prin vizitarea mai multor destinații din satele județului.

Programul complet aici.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță cea de-a 17-a ediție a TIFF Sibiu, care se va desfășura în perioada 7 – 10 septembrie în Piața Mare și la CineGold. În programul festivalului se găsesc peste 25 de proiecții: unele dintre cele mai așteptate filme românești ale anului, prezentate în premieră, dar și documentare, filme clasice sau hit-uri de box office internaționale. TIFF Sibiu a pregătit și proiecții pentru copii, dar și întâlniri cu invitați speciali. Biletele au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro. Proiecțiile din Piața Mare, dar și proiecțiile dedicate copiilor au acces gratuit. 

Festivalul Cailor „El Zorab”

În perioada 8-10 septembrie suntem așteptați la Festivalul Cailor „El Zorab”.

Programul competițiilor:

- Show International de cai Pur sange Arab;

- Campionat european de cai Shagya Arab;

- Juriu international - ECAHO;

- Working Equitation;

- Tir cu arcul calare;

Detalii despre eveniment găsiți aici.

Weinland: sounds and flavours of Sibiu. Ediția de toamnă

Timp de trei zile producători gastronomici locali din Orașul de Jos vor pregăti preparate delicoase, bucate inspirate din bucătăria locală, vor aduce cele mai bune vinuri spre a fi degustate, și vor găzdui cele mai alese repertorii muzicale, într-un festival al gusturilor și al sunetelor.

Unde? Pe strada Turnului. Din 8 până în 10 septembrie. Detalii aici

Festivalul George Enescu

În perioada 9-20 septembrie, Festivalul Internațional George Enescu are onoarea să aducă la Sibiu patru concerte de excepție, prezentând o pleiadă de artiști de talie mondială și lucrări muzicale remarcabile, într-un regal al muzicii clasice. Fiecare concert va fi o incursiune în lumea muzicii clasice, sub bagheta unor maeștri desăvârșiți ai artei interpretative. Toți sunt artiști care merită să fie văzuți și ascultați live măcar o dată în viață, astfel că Festivalul Enescu, un eveniment-magnet dedicat melomanilor acestui gen, vă oferă șansa de a-i descoperi la Sibiu și de a vă bucura de interpretarea lor cu adevărat sublimă.

Binder Lake Triathlon

Testează-ți anduranța cu probe de înot, ciclism on-road și alergare în una dintre cele mai frumoase locații din județul Sibiu, lacul Binder. Înscrieri se pot face aici. Competiția are loc în 10 septembrie. 

Foodie - street food cuisine

„Foodie - Street Food Cuisine” revine între 14 și 17 septembrie pe cea mai frumoasă stradă din oraș și în Parcul Cetății.

Sibiu Guitar Meeting

Sibiu Guitar Meeting își continuă misiunea la Sibiu, între 15-17 septembrie. Muzeul ASTRA devine din nou casa noastră pentru 3 zile pline de muzică, în spirit de festival rock & folk. Detalii aici.

Sibiu Jazz Festival

Sibiu Jazz Festival revine în perioada 18-23 septembrie. Detalii aici.

Atelier de pictură în aer liber la Rășinari

Sâmbătă, 23 septembrie, ne conectăm cu natura într-o nouă sesiune de pictură în aer liber, în care vom picta împrejurimile, pădurile și panorama satului Rășinari. Coordonator este profesorul Cătălin Precup.

Toate detaliile despre eveniment aici

Sibiu Music Fest

Între 22 și 23 septembrie în Piața Mare din Sibiu suntem invitați la cel mai așteptat eveniment muzical al toamnei. Dorian Popa, Rareș, Faydee, Andia, Bibi, Ameras, Arias. Zymea, Aya și MirrorDG S sunt așteptați la evenimentul din Piața Mare.

25 de ore de teatru non-stop

Festivalul 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP se va desfășura anul acesta, în premieră, la Sibiu și la Timișoara, între 23 și 24 septembrie. Highlight-urile festivalului vor fi Teatrul de Artă București (cu supercomedia EXTRACONJUGAL) și AUĂLEU din Timișoara (proaspăt premiați la Galele UNITER) cu succesul momentului, GRAND HOSTEL TIMIȘOARA. Detalii aici.

„Hai la Daia”

Asociația "HAI din pantofi în bocanci" ne invită în 24 septembrie să descoperim Daia. 

Într-un cadru de poveste în 24 septembrie ne întâlnim la Daia, la Flanderhof Manor. Aici te poți bucura de frumoasa lor grădină, cu peste 280 de specii de plante și flori. Avem din nou voie bună, gustări tradiționale, activități pentru copii și nu numai”, arată asociația.

Detalii aici.

Stand-up Comedy cu Dan Tutu

Dan Tutu revine pe scenă cu un show la fel de imprevizibil precum...dragostea.  Evenimentul va avea loc în 25 septembrie, la Filarmonica de Stat Sibiu. Subiectul serii?

„Secretele unei relații de succes, căci cine ar fi mai potrivit pentru astfel de sfaturi decțt el, omul cu trei căsnicii “reușite” care s-a bazat toată viața pe zicala „încercarea moarte n’are, vei afla dacă te doare”.

Campionatul Național de Catan, etapa locală

Toți concurenții se vor întrece cu Catan, jocul de bază, varianta în limba română, în conformitate cu Regulamentul Campionatului Internațional de CATAN în vigoare. Se vor juca trei partide; ordinea la mese se va schimba la fiecare rundă. O partidă va dura în medie 75 minute, iar între partide va fi o pauză de 15 minute. Evenimentul va avea loc în 30 septembrie de la ora 10, la spațiul de la Atu Toys. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Muresan

Acum 1 lună

Trec destul de des prin parcul Cetatii si constat ca mai sunt locuri pt. stele pentru inca 10 festivaluri de teatru. Dl. Chiriac poate fi multumit.
Raspunde

Antiprostie

Acum 1 lună

Măcar omul ăla despre care scrii a făcut ceva bun și frumos pentru acest oraș și chiar pentru țară. Cultură.. artă.. teatru.. lucruri minunate pentru sufletul omului, în genere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus