Marţi,
05.12.2023
Innorat
Acum
-3°C

Consilier local, despre înscrierea în cartea funciară a terenurilor de la țară: „Marea Cadastrare sau jaful secolului?”

Consilier local, despre înscrierea în cartea funciară a terenurilor de la țară: „Marea Cadastrare sau jaful secolului?”

Un consilier local din Turnu Roșu spune că lucrările de sistematizare cadastrală, în urma cărora ar urma înscrise în cartea funciară toate terenurile cu proprietarii aferenți, includ și „falsuri grosolane”, care au generat deja plângeri penale. Turnu Roșu nu este singura localitate, spune consilierul local.

Cristian Costeiu (USR Turnu Roșu) scrie că a văzut cum s-au făcut „falsuri cadastrale grosolane pe terenuri din proprietatea Primăriei Turnu Roșu și asta face deja obiectul unei plângeri penale”. Dar ce l-a determinat pe Costeiu să iasă public este faptul că lucrările de cadastrare realizate plătite din fonduri europene nerambursabile încalcă și dreptul proprietarilor persoane fizice, potrivit lui.

„Am studiat în cursul zilei de astăzi documentațiile depuse la OCPI Sibiu de firma care a făcut cadastrarea la Turnu Roșu și, ca exemple, puteți vedea în prima poză amprenta reală a terenurilor din Arghișel, așa cum le știe toată lumea de sute de ani. Iar din celelalte două poze am subliniat noua geometrie a terenurilor din Arghișel și Verzării, în care, practic, firma de cadastrare - din informațiile pe care le-a primit probabil de la Primăria Turnu Roșu - a șters practic de pe hartă zecile de terenuri din proprietatea cetățenilor localității Turnu Roșu și a transformat aceste proprietăți (se poate vedea subliniat) în câteva terenuri mari și late ai căror proprietari încă nu se știe cine sunt sau vor fi”, scrie Costeiu pe pagina sa de Facebook.

Consilierul local spune că aceste situații vor duce fie la procese în instanță, fie la situații în care actualii proprietari „ușor de manipulat” nu vor da atenție acestor modificări cadastrale. „Mai există, după părerea mea, în această comună oameni care înțeleg ca părinții, bunicii și străbunicii lor au muncit din greu pentru aceste terenuri și eu doresc să-i informez asupra acestor mari nereguli. Dacă va fi așa și nimeni nu va face nimic, eu cred ca vom putea să-l numim Jaful Secolului, iar beneficiarii sunt ușor de ghicit”, mai scrie Cristian Costeiu, potrivit căruia astfel de mari probleme sunt și la Cârțișoara și Gura Râului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

DB

Acum 2 luni

"despre ce se înscrierea în cartea funciară a terenurilor de la țară". Se poate da o formă inteligibilă titlului?
Raspunde

Dobre Ștefan

Acum 2 luni

Mulțumim pentru observație!
Raspunde

Luca

Acum 2 luni

Un an de zile m-am zbatut sa redobandesc 4 terenuri care imi apartineau cu acte notariale si care au fost trecute pe numele unor necunoascuti o data cu marea Cadastrare in Orlat !!! OCPI Sibiu - desigur ca m-a tratat ca un infractor si nu am obtinut sprijin de la ei ...
Raspunde

Isaicu Tiberiu Marcel

Acum 2 luni

Si la Cârta prin cadastrul făcut sau modificat planurile parcelare de la punerea in posesie astfel la niste sectoare nu mai stim unde avem proprietătile.
Raspunde

Cetățean

Acum 2 luni

Este o rușine națională această cadastrare făcută pe fonduri europene! Trebuie ca oamenii să se asocieze, să anunțe guvernul sau ministerul responsabil! Primăriile și firmele care au cadastrat au făcut abuzuri atât cu știință cât si din neștiință deoarece mulți proprietari Nu au fost prezenți (locuiesc in alte localități sau țări, părinții au murit). Pentru a-ți recăpăta terenul TREBUIE SĂ FACI ALT CADASTRU PE BANII TĂI LA CARE SE ADAUGĂ DEZMEMBRĂRILE PARCELELOR CADASTRATE AIUREA. POT FI NECESARE SI 8-10 DEZMEMBRĂRI, depinde de suprafața parcelelor!! Cunosc astfel de cazuri in altă zonă. Trebuie anunțat ministerul responsabil, guvernul să se facă controale deoarece se ajunge la abuzuri !!!!!!
Raspunde

Daniela Tinca

Acum 2 luni

O catastrofa, cadastrarea gratuita. Au luat banii, au facut incurcaturi care nu se rezolva decat in instanta. Numai bataie de cap. In plus parcelele cadastrate au fost reintabulate cu slte nr. Si au luat banii. Au copiat datele din vechea carte in cea nousi chiar au scos si suprafete mai mici. Numeni nu-i trage la raspundere pe cei care su castigat aceste licitatii.
Raspunde

Cetățean

Acum 2 luni

Excrocherii....pe fata!
Raspunde

Daniela Tinca

Acum 2 luni

Total adevarat cu cel care a scris mai sus. Aceleeasi situatii si in comuna Salatrucu, judetul Arges.
Raspunde

Enge

Acum 2 luni

Mare atentie si la "noua impartire a terenurilor" de la POIANA SIBIULUIPrimaria face abuzuri inimaginabile care nu cred ca nu se lasa cu urmari drastice pentru cei care fac asemenea grosolanii
Raspunde

Barosanu

Acum 2 luni

Dacă trebuie să vă faceți cadastrul din buzunarul vostru, nu e bine. Dacă vine o firmă specializată și îl face din bani europeni, iar nu-i bine. Firma aia lucrează cu documente, nu cu „ce știe lumea de sute de ani”. Dacă de „sute de ani” nu s-a deranjat nimeni să deschidă succesiuni, bineînțeles că o să plătiți acum în plus pentru dezmembrări și rectificări.
Raspunde

Safy

Acum 2 luni

Uite ca unii ne obosim sa facem succesiuni si cand chemam topograf pe banii nostrii dupa masuratori facute de stat ..surpriza .Asfaltu este facut pe terenul nostru .Cu ce documentatie masoara statul? Hai sa fim seriosi ca ne fura din proprietati pe fata!!!!!
Raspunde

Enge

Acum 2 luni

Atentie mare.Si la Poiana Sibiului se face cadrastare anapoda.Nu se mai tine cont de proprietati.Se va lasa cu multe procese si oamenii nu se vor lasa pacaliti
Raspunde

Enge

Acum 2 luni

Jaful cu falsa cadastrare e si la Poiana Sibiului.Vor urma mule procese in instanta
Raspunde

Gabriel

Acum 2 luni

UE da bani degeaba ? Oamenilor , reveniți cu piciorele pe pământ.
Raspunde

Florian Marius

Acum 2 luni

Sunt toate legate,mafia primăriilor,consiliurilor de județ tot ce nu se revendică de către proprietari vor trece fraudulos in proprietatea celor care întocmesc azi documentațiile cadastrale dar și statului care este parte la această minciună.
Raspunde

Elena Savu

Acum 2 luni

Si la FLORESTI JUD GIURGIU se face cadastrare anapoda.
Raspunde

Pista

Acum 2 luni

FELICITARI pentru curajul de a spune adevărul!

Raspunde

Dragan Traian

Acum 2 luni

Sunt proprietarul digului de apărare împotriva inundațiilor în urma cadastrului plătit din bani europeni. Redea Olt

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus