Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Prețurile la grâu și porumb în județul Sibiu, în scădere. „Războiul și blocajele din port au determinat scăderi majore în țară”

Prețurile la grâu și porumb în județul Sibiu, în scădere. „Războiul și blocajele din port au determinat scăderi majore în țară”

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Sibiu a solicitat Consiliului județean să modifice prețurile produselor agricole pe baza cărora se calculează impozitul agricultorilor la veniturile obținute din arendă. Funcționarii CJ au pregătit în acest sens un proiect de hotărâre pe care îl va supune votului plenului județean în ședința ordinară din această lună, 28 septembrie.

Proiectul de hotărâre a fost elaborat în urma unei solicitări venite din partea DAJ Sibiu și prevede scăderea prețurilor medii pentru grâu și porumb. În adresa semnată de directorul instituției, Roxana Enescu, se menționează că solicitarea modificării prețurilor este cerută de cultivatorii sibieni de cereale, deoarece „piața cerealelor este în continuă scădere datorită influenței războiului din Ucraina”. Totodată, se menționează că „și blocajele din port au determinat scăderi majore al prețurilor pe întreg teritoriul țării”.

Astfel, în urma discuţiilor purtate s-a convenit ca preţul mediu /kg la grâu stabilit pentru anul fiscal 2023, să fie modificat de la 1.10 lei/kg la 0,90 lei/ kg, iar cel de la porumb, de la 1,09 la 0,80 lei/ kg.

Conform prevederilor Legii privind Codul fiscal, dacă preţurile medii ale produselor agricole sunt modificate în cursul anului fiscal de realizare a venitului, noile preţuri pentru evaluarea în lei a veniturilor din arendă exprimate în natură, pentru determinarea bazei impozabile, se aplică începând cu data de 1 a lunii următoare comunicării acestora către direcţiile generale regionale ale finanţelor publice. Astfel, prețurile per kilogram la grâu și porumb se aplică începând cu data de 1 octombrie 2023.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3965

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Aristide

Acum 2 luni

Și ce e rău în faptul că prețurile au scăzut? Așa nu mai sunt motive de creștere a prețurilor la pâine, făină, mălai,etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus