Duminică,
03.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Sibiul are un campion național la Catan. Vasi Nechifor: „Sunt în stare să joc toată ziua, toată noaptea”

Sibiul are un campion național la Catan. Vasi Nechifor: „Sunt în stare să joc toată ziua, toată noaptea”

Vasi Nechifor (foto stânga) alături de Terxinius Georgescu, organizator și coordonator BoardGamesEvents-Sibiu (foto dreapta)

Vasile Nechifor este unul dintre cei mai buni jucători de Catan din România. Are în palmares titlul de campion național care l-a dus la Campionatul Mondial de la Berlin, în anul 2014 și pe cel de vicecampion național care l-a dus anul trecut la Campionatul mondial de Catan din Malta. Locuiește în Sibiu, este căsătorit, tatăl unui băiețel de patru ani, pasionat de informatică și membru dintr-o comunitate locală bine închegată și iubitoare a acest joc de strategie.

Vasile, sau Vasi cum îi spun prietenii s-a născut în orașul Panciu, orașul dintre vii, din județul Vrancea pe 19 ianuarie 1989. Se descrie ca fiind optimist, priceput și muncitor.

Citește și: Am terminat pe locul 26 la Campionatul Național de Catan, fără emoții. Mai merg și la anul

„De mic am început să-mi fac bani muncind pentru a plăti factura la internet. Sunt pasionat de electronică dar am urmat tainele informaticii, aceasta ajungând să fie pasiunea mea numărul unu.  Anii de studiu m-au adus la Sibiu unde m-am și angajat imediat dupa terminarea anului III de facultate, locul meu actual e muncă fiind NXP Semiconductors România. M-am căsătorit și am un copil de 4 ani și jumatate cu care îmi petrec majoritatea timpului liber. În cel care mai rămâne, joc cu mare plăcere Catan”, spune Vasi.

A descoperit jocul în anul 2008, primul lui an de facultate, când i-a fost prezentat de un coleg „în momentele în care mai chiuleam de la cursuri”, povestește Vasi zâmbind.  

Vasi la Campionatul Mondial de Catan din 2022

Acum, joacă de fiecare dată când i se oferă ocazia. „Sunt în stare să joc toată ziua, toată noaptea. Personal mă relaxează și îmi dă ocazia de evadez din fața tastaturii. Îmi place foarte mult că este un joc cu surprize la fiecare mutare și nu găsești două jocuri la fel. Condiția pentru mine de a juca nu este cea de competiție sau concurs. Joc foarte mult cu finii mei, Sorin și Bianca, dar și la evenimentele locale din Sibiu”, mai spune Vasi.

L-a întâlnit de două ori pe creatorul jocului Catan

Cu toate acestea recunoaște că este un jucător atent dacă este vorba de un concurs de calificari organizat. „Atunci joc pentru a câștiga.”

În rest, joacă de plăcere și pentru a-și testa strategiile.

„Mă enervează când prostia se instalează în joc și apar minciunile și jocul necinstit.” Vasi spune că jocul de bază îi place cel mai mult, deși are și a jucat toate edițiile Catan.

Momente speciale legate de acest joc pentru Vasi au fost întâlnirile cu Klaus Teuber, creatorul Catan, care, din păcate, s-a stins din viață la începutul acestui an. L-a cunoscut în anul 2014 la Campionatul mondial de la Berlin, apoi s-au reîntâlnit în 2022, la cel de la Malta.

Vasi alături de Klaus Teuber, creatorul Catan

„Întâlnirea cu creatorul jocului Catan a fost o experiență uluitoare pentru mine. M-a inspirat profund să devin un jucător mai bun și mi-a confirmat că acest joc, Catan este mult mai mult decât un simplu boardgame. Este o pasiune și o comunitate înfloritoare.”

Apoi, fiecare campionat la care a participat, fiecare finală națională de Catan, pentru Vasi sunt momente speciale. „Mereu îmi aduc ceva diferit ca situație de joc și oameni unici.”

Vasi spune că Sibiul este un oraș care se bucură de o comunitate Catan în creștere, iar acest fapt îl bucură.

Nu joacă niciun alt joc mai mult decât Catan, dar se mai relaxează în partide de RISC, Rummy sau șah.

Este pasionat de montajele electronice și de vie și făcutul vinului. Ultima pasiune este strâns legată de locul pe care el îl numește acasă.

Legat de Catan își dorește să ajungă din nou la un campionat mondial și să ducă România pe primul loc.

Comunitatea Catan din Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus