Marţi,
05.12.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

Vecini: Bărbatul care a murit în explozia de pe Iazului abia se întorsese din cursă de TIR. Probabil cauza a fost centrala, aragazul era electric

Vecini: Bărbatul care a murit în explozia de pe Iazului abia se întorsese din cursă de TIR. Probabil cauza a fost centrala, aragazul era electric

Bărbatul care a murit în explozia din această dimineață dintr-un apartament de pe strada Iazului era șofer pe TIR și aseară s-a întors din cursă, după cum povestesc vecinii. Aceștia cred că explozia a fost, cel mai probabil, din cauza unei fisuri la vreo țeavă de gaz, pentru că aragazul din acea casă era electric. Oamenii nu se pot întoarce, deocamdată, în casele lor. O vor face după o expertiză a celor de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Pompierii încă se află la locul exploziei care a avut loc în această dimineață într-un apartament de pe strada Iazului, din Sibiu și strâng în urma incendiului. Mai sunt și câțiva locatari care așteaptă să poată intra și să-și ia actele pentru că nu se mai pot întoarce în case decât după o expertiză a celor de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Teodor Marcu locuiește cu câteva etaje mai sus de apartamentul din care a început totul. Spune că explozia a avut loc în jurul orei 8.00.

Citește și: Acumularea de gaze a fost cauza exploziei de pe strada Iazului. Criminaliștii trebuie să stabilească dacă a fost mână criminală sau accident   

„Am auzit-o, cum să nu. Apartamentul meu nu este afectat. Doar ușa de la intrare este umflată. Pe cei care erau în apartament îi cunoșteam doar din vedere. Doar de vreo trei ani sunt mutați aici. În afară de gaz nu ar avea altceva ce să fie”, spune bărbatul.

Acesta precizează că nu se poate întoarce până ce nu primesc acordul celor de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

„Acum ne-au spus să ne luăm actele și să mergem la cineva la care putem sta, dacă nu avem ne vor asigura ei”, a mai spus bărbatul.

Oamenii spun că structura clădirii nu a fost afectată, pentru că este o construcție din cărămidă, dacă ar fi fost din plăci, s-ar fi umflat toată.

Un alt vecin din blocul alăturat povestește că a auzit și el explozia.

„Eram în dormitor și mă uitam pe telefon când soția a întrebat: ce-o fi bubuit așa? Când am venit în partea dinspre bucătărie, sufragerie, am văzut fumul care ieșea de la blocul vecin”, povestește bărbatul.

Tot el este cel care spune că aragazul din apartamentul în care a avut loc explozia era electric în întregime și doar centrala era pe gaz.

„Cred că undeva a fost o fisură, probabil la țeava de gaz. El a venit aseară, în jurul orei 23.00 din cursă, pentru că era șofer pe TIR și bănuiesc că numai de la întrerupător, pentru că acela face flamă”, a mai spus bărbatul.

Vă reamintim că două persoane au murit în tragicul eveniment de astăzi. Este vorba despre un bărbat de 46 de ani și o femeie e de 51 de ani. Alți patru vecini au suferit atacuri de panică. 15 apartamente și cinci mașini parcate au fost avariate de suflul exploziei și de degajările mari de fum.

Citește și: Actualizare: Două persoane au fost găsite fără viață, până acum, în apartamentul de pe strada Iazului din Sibiu unde a avut loc e explozie urmată de incendiu

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, respectiv ucidere din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, să fie stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs acest incident, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Mihai C.

Acum 2 luni

ARAGAZ inseamna ARZATOR CU GAZ , asta ca sa stiti ce scrieti. Nu ati auzit de PLITA ELECTRICA ?!

Raspunde

Gheorghe ion

Acum 2 luni

Asta e problema ta? Macar de erai vreun savant in limba romana. Te simti mai bine acum, ca ai lasat comentariul asta elevat?

Raspunde

Raluca Budusan

Acum 2 luni

Vă multumesc pentru sesizare. Potrivit dictionarului, aragaz înseamnă într-adevăr gaz lichefiat conținând 90% butan, păstrat sub presiune în butelii speciale și folosit drept combustibil pentru uz casnic. Al doilea sens este cel de mașină de gătit sau reșou care folosește acest combustibil. Însă, tot dicționarul spune că prin extensiune înseamnă și mașină de gătit sau reșou care folosește curent electric. La o simplă căutare pe internet veți vedea câte aragaze electrice găsiți.

Raspunde

Adina

Acum 2 luni

A fost pe la 7:40, cam așa, fiindcă la 8 fără zece treceau deja pompieri, ambulanță, poliție etc.

Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Scanteia poate proveni din orice; incarcatura electrostatica, frigider, intrerupator, etc. Problema e ca pe langa fisura n-a functionat nici alarma, nici ventilatia care n-ar fi permis acumularea. Dar apelati la reteaua lui Iohannis, Sandru, Veseli, etc, in colaborare cu suveicile lui Racovita si pompierii lui Iamandi sunt experti autorizati cu stampile de stat in eliberarea avizelor/autorizatiilor ISU/ISC falsificate si expertizelor MLPAT falsificate. Mafia imobiliara doar n-o sa scada preturile apartamentelor pentru ca mor oamenii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus