Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Astrid Fodor: „În ultimii zece ani am creat 2.080 de noi locuri în școli. Pregătim alte 1.680 de noi locuri”

Astrid Fodor: „În ultimii zece ani am creat 2.080 de noi locuri în școli. Pregătim alte 1.680 de noi locuri”

Primarul Astrid Fodor i-a răspuns unui părinte de elev al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, care – în ședința Consiliului local – a întrebat de stadiul extinderilor de la respectiva unitate de învățământ.

Din cele 33 de clase cu elevi ale liceului, pentru 30 orarul zilnic începe de dimineață, în timp ce pentru restul de trei – după-amiaza, a descris, în cadrul ședinței CL Sibiu de joi, un părinte. „Este destul de greu cu orarul de după-amiază. În octombrie 2020 a apărut ideea extinderii spațiilor. De atunci ne-am tot interesat, iar ultimul răspuns era că ghidul de finanțare nu era încă publicat. Sunt trei ani de când a fost demarat acest proiect. Poate aveți în vedere o soluție alternativă pentru amenajarea a trei noi săli de clasă. Poate din containere. Nu îmi dau seama de efortul financiar necesar”, a spus părintele în fața celor aleși să gestioneze administrația locală.

Primarul Astrid Fodor i-a răspuns că cererea de finanțare a lucrărilor de extindere de la ”O. Ghibu” va fi depusă de funcționari în cursul săptămânii viitoare, ca urmare a deschiderii liniilor de finanțare. „În ultimii zece ani, Primăria a amenajat 2.080 de noi locuri în școli.

Anul viitor vor mai fi date în folosință încă 150 de locuri. Avem documentații pregătite pentru alte 1.680 de noi locuri în școli, din care 500 vor fi finanțate din bugetul propriu, restul fiind finanțate din PNRR și urmează depunerea proiectelor pentru finanțare prin Agenția de Dezvoltare Regională Centru”, a arătat Astrid Fodor în răspunsul său.

Primarul a mai atras atenția că astfel de proiecte durează. „Vă dau dreptate, durează mult. Nu va fi gata într-un an, dar când va fi gata, Liceul «Onosifor Ghibu» va fi o școală ultramodernă”.

Citește și Liceul de Artă a ajuns să „se bată” cu ruina Palatului Justiției: după ce a câștigat 9.500 de euro, Primăria continuă procesul cu constructorii și la anul

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Muresan

Acum 2 luni

Cum le-ati creat? Facand cursuri de dupa-amiaza!
Raspunde

Cichicean

Acum 2 luni

Foarte multe locuri doamna Primar. Adica 208 locuri pe an. Nu prea ar fi o lauda.
Raspunde

Ilie

Acum 2 luni

M-am saturat de articole tip osanale aduse de presă administrației. ROLUL PRESEI ESTE DE A CRITICA PUTEREA. Numai așa creste calitatea administrației. Așa funcționează democrația.
Raspunde

VP

Acum 2 luni

Nu cred că este un motiv de laudă faptul că s-au creat atâtea locuri în școlile din Sibiu pentru familii care plătesc impozitele la Șelimbăr sau Cisnădie.
Raspunde

Giurgiu ioan

Acum 2 luni

Buna seara o simpla întrebare V-am văzut in ședința de consiliu cum vi sa parut răspunsurile la problemele ce lem spus doamnei primar Astrid eu am simți o bătaie de joc la adresa mea și a familiei mele mai ales o mare răzbunare bătaie de joc in aceste instituții
Raspunde

Gabriel

Acum 2 luni

Clase infiintate in containere? Cand propui asa ceva trebuie sa invoci precedente din alte localitati. E trista situatia invatamantului dupa amiaza. A fost total neplacut si din oersoectiva nea de oarinte. Inainte de a arunca vina pe administratia locala cei care critica sa ne arate ce se face prin comparatie in alte municipii sau localitati limitrofe.
Raspunde

Cetățean

Acum 2 luni

Da, cred că lipsește ceva....loc de muncă pile,neamuri și relații!
Raspunde

Gurdiș

Acum 2 luni

Greață mi-i de această doamnă primar și tot neamul ei de consilieri!!! Ce locuri a creat că stau grămadă unii peste alții săracii micuți, că fac ore, ori cu noaptea în cap ori după masă!? Ce dezvoltare tâmpită este asta, tot cartierul arhitecților și Doamna Stanca îs la grădiniță /școală aici (dealtfel nu e rău să fie copii cât mai mulți) problema este în debilismul ăsta la care din păcate și părinții iau parte(puțini sunt cei vocali) în a schimba buletine pentru a înscrie copiii aici..... Oameni buni asta nu este educație ați cumpărat apartamente în Selibar și Cisnădie cereți fraților condiții!!! Iar madame Fodor să-și închidă gura și să nu se mai laude aiurea (să meargă ea la școală sau grădiniță o zi măcar la locurile pe care le-a deschis și după mai vorbim)!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus