Vineri,
01.12.2023
Partial Noros
Acum
16°C

Sala de sport de la Școala nr. 21 a fost complet mobilată și utilată. Director adjunct: „Am transformat o școală de cartier într-o bijuterie a comunității”

Sala de sport de la Școala nr. 21 a fost complet mobilată și utilată. Director adjunct: „Am transformat o școală de cartier într-o bijuterie a comunității”

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 21 din Sibiu se bucură acum de o sală de sport complet renovată, modernizată și utilată. Școala a primit de la Serviciul Școli din cadrul Primăriei Sibiu peste 400.000 de lei pentru acest proiect.

„A fost demonstrat că mediul școlar contribuie la bunăstarea socială, emoțională și capacitatea de învățare atunci când este prietenos, promovează în special cooperarea, oferă susținere și facilitează comunicarea deschisă. Se spune că dacă înveți, înveți oriunde. O să contrazic puțin această vorbă. De pildă, poți învăța știința numai din cărți? Nu. Ai nevoie și de un laborator să experimentezi. Cum să descoperi scriitorii și lumea fascinantă a literaturii, dacă nu ai o bibliotecă pusă la punct? Așadar, școli mai spațioase și mai dotate înseamnă copii mai motivați și, deci, cu mai multe șanse de reușită în viață. Totodată o școală nouă creează cadrul perfect dascălilor noștri pentru a educa și mai multe generații. Trebuie să existe un echilibru între dezvoltarea intelectuală și cea fizică după celebrul dicton o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Tocmai de aceea, după renovarea și dotarea școlii, a venit rândul sălii de sport. Ne mândrim cu faptul că elevii și profesorii noștri au început acest an școlar în spații moderne și nutresc speranța că performanța și calitatea învățământului vor fi la ele acasă”, spune prof. Crina Constantinescu, director adjunct al Scolii Gimnaziale Nr. 21.  

Sala de Sport are acum o fațadă nouă, au avut loc reparații, holurile adiacente fiind refăcute cu gresie, iar interiorul a fost zugrăvit. Au fost schimbate complet toaletele, au fost puse obiecte sanitare noi, iar vestiarele au fost refăcute și dotate cu bănci noi. Acum copiii au unde să se schimbe înainte și după ora de sport. De asemenea, a fost schimbat și accesul pe uși. 

„Cred că dezvoltarea noastră este serioasă, reală, autentică. Suntem aici pentru a ilustra, încă o dată, parteneriatul real stabilit între profesori – elevi – autorități locale – părinți. Datorită acestui parteneriat am transformat o școală de cartier într-o “bijuterie a comunității”. Mulțumim Primăriei Sibiu și Serviciului Școli care s-au implicat în realizarea acestui proiect ambițios. Învățăm din toate aceste experiențe câte ceva. Avem aici un exemplu de inovație în ceea ce înseamnă infrastructura școlară. Ne dorim să fie o investiție durabilă prin rezultatele și performanța pe care ne vom strădui să le aducem împreună”, mai spune prof. Crina Constantinescu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2437

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Sibian

Acum 2 luni

Faina scoala! Pacat ca elevilor le plac manelele!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus