Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-1°C

„Tigru” - filmul inspirat din povestea tigrului care a evadat de la Zoo Sibiu poate fi văzut de vineri, în cinematografe

„Tigru” - filmul inspirat din povestea tigrului care a evadat de la Zoo Sibiu poate fi văzut de vineri, în cinematografe

Filmul "Tigru"/"Day of the Tiger", scris şi regizat de Andrei Tănase, câştigător al premiului Cel mai bun film de debut, secţiunea Zilele Filmului Românesc (TIFF 2023), va putea fi văzut, începând de vineri, în cinematografele din România, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Filmul este inspirat din fapte reale petrecute la Sibiu în 2011. Vera, medic veterinar la grădina zoologică a unui mic oraş din Transilvania, este măcinată de probleme personale şi are o cădere nervoasă. Un tigru evadează, iar aceasta e nevoită să plece în căutarea lui, se arată în sinopsisul peliculei.

Premiera mondială a filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam - IFFR, secţiunea Bright Future. De asemenea "Tigru"/"Day of the Tiger" a fost unul dintre cele 11 lungmetraje selectate în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Sarajevo în acest an.

Citește și Un film inspirat din povestea tigrului care a evadat de la Zoo, cu Alex Velea printre actori, va avea avanpremiera la Sibiu

"E încărcat de spirit ludic şi combină genurile - dramă, comedie, film de aventuri - în aşa fel încât să-i atragă şi pe cinefilii hardcore, dar şi publicul larg. Dincolo de vânătoarea animalului exotic, cu aura sa aproape legendară, se află o poveste profund umană, despre pierderi ireversibile, acceptarea lor şi evadarea din cuştile pe care le construim singuri în jurul nostru", spune regizorul, citat în comunicat.

Din distribuţie fac parte Cătălina Moga, Paul Ipate, Alex Velea, Elvira Deatcu şi Bogdan Tulbure.

Filmările au avut loc în Parcul Naţional Comana, Târgu Mureş şi în Bucureşti.

"'Tigru' a fost o propunere îndrăzneaţă şi originală a lui Andrei Tănase încă de la stadiul de scenariu şi am ştiut că merită să fie condusă de o echipă de producţie pasionată şi să devină o co-producţie internaţională. Apoi, mi s-a părut la fel de important să ni se alăture o echipă de creaţie care să aibă experienţa necesară pentru a-l însoţi pe regizor în realizarea filmului de debut. Andrei Tănase reuşeşte în 'Tigru' să echilibreze cu abilitate atât elementele dramaturgice, cât şi pe cele regizorale, amestecând drama cu un umor subtil. Căutarea tigrului în film este doar pretextul pentru portretizarea Verei, personajul principal şi a evoluţiei sale, cât şi portretizarea unei comunităţi.", afirmă producătorul Anamaria Antoci.

'Tigru' este o coproducţie Domestic Film (RO), Altamar Films (FR), Graal (GR) şi Avanpost Production.

foto Tigru / Day of the Tiger / facebook

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus