Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Firmă care aducea carburant în Sibiu, închisă de Garda de Mediu. Noi controale la benzinării și stațiile GPL

Firmă care aducea carburant în Sibiu, închisă de Garda de Mediu. Noi controale la benzinării și stațiile GPL

Instituția Prefectului județului Sibiu anunță marți rezultatele unei noi serii de controale la operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolifer lichefiat (GPL).

Din datele centralizate până astăzi, 03.10.2023, au fost raportate un număr de 15 deficiențe și disfuncționalități constatate și au fost aplicate un număr de 10 de sancțiuni contravenționale dintre care 4 amenzi în valoare de 62 500 lei și 6 avertismente. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de către GNM, ITM și ISU.

”Menționăm faptul că în data de 02.10.2023, un reprezentant al Gărzii Naționale de Mediu Sibiu a dispus, în urma controlului, suspendarea activității unui operator economic transportator de carburant, ca urmare a derulării activității fără a deține autorizație de mediu în conformitate cu OUG 195/2005. Totodată, pentru această deficiență s-a aplicat amendă în valoare de 50 000 lei”, a informat Prefectura.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, oficialii Gărzii de Mediu Sibiu au precizat că este vorba despre o firmă din județul Timiș care aducea carburant la o benzinărie din Sibiu.

Controalele au avut loc în perioada 26.09-02.10.2023. Comisiile, alcătuite din reprezentanți ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A. (CNCCIR), Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Garda Națională de Mediu (GNM), Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu (ISU), Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu (IPJ), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)-Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Autoritatea Vamală Română (AVR), Autoritatea Rutieră Română (ARR) și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) au efectuat 68 controale la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și mijloace de transport.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus