Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Control pe autostradă: Peste 3 mii de ouă confiscate, amenzi de 40 de mii de lei

Control pe autostradă: Peste 3 mii de ouă confiscate, amenzi de 40 de mii de lei

Inspectorii DSVSA Sibiu au dat amenzi de 40 de mii de lei, în urma unui control făcut pe autostrada A1 și au confiscat și distrus peste 3 mii de ouă, despre care nu era marcate, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Au fost verificate un număr  de 28 mijloace auto.

Acest control vine după ce la finalul lunii trecute, 1,67 de tone de telemea a fost arsă pentru că nu avea documente de proveniență. Despre acest subiect s-a scris aici.

”Principalele deficiențe constatate se referă la: transport de produse alimentare de origine animală cu mijloc auto neautorizat sanitar veterinar, neigienizat și nedezinfectat, alimente nemarcate/neetichetate corespunzător și neînsoțite de documente care să ateste trasabilitatea acestora.

În cadrul acestei acțiuni tematice, că urmare a constatării deficiențelor menționate, au fost aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.000 lei. De asemenea, au fost confiscate, în vederea neutralizării un număr  de 3120 ouă, nemarcate conform legislației în vigoare și pentru care nu s-au putut prezența documente de proveniență care să ateste trasabilitatea acestora”, anunță DSVSA.

Citește și: 

Telemea fabricată în Sibiu, cu E. Colli, Salmonella și Stafilococ. Peste 17% din probele DSVSA luate în acest an la produsele lactate fabricate de ciobanii sibieni sunt în afara normelor minime

Inspectorii anunță că aceste acțiuni de control tematic vor continua cu ”frecvență crescută” în perioada imediat următoare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Nemo

Acum 1 lună

Cam iesita din normal masura... Un ou poate fi verificat daca e bun sau stricat, prin metode simple si necostisitoare ( proba paharului cu apa) sau prin spargere si urmarire aspect ( cei de la DSV stiu sigur cum se face). Daca erau vechi, dar stampilate fraudulos, iar soferul prezenta vreun aviz de expeditie contrafacut, erau bune de consum. Asa, ca le-or fi luat de la vreo ferma mica, sunt bune de aruncat. Da, inteleg efectul nociv al evaziunii, dar nu inteleg excesul de zel in a distruge . Macar daca le dadeau pentru transformare in furaje combinate...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus