Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Inspectoratul Şcolar Sibiu va controla Liceul de Industrie Alimentară, unde s-ar fi cerut „sponsorizări” de la profesori

Inspectoratul Şcolar Sibiu va controla Liceul de Industrie Alimentară, unde s-ar fi cerut „sponsorizări” de la profesori

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu va face un control la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "Terezianum" din municipiu, unde s-ar fi cerut "sponsorizări sau donaţii din partea cadrelor didactice", pentru analizele medicale ale elevilor care fac practică.

"Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a luat act de cele transmise de către dumneavoastră şi va demara un control tematic la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară 'Terezianum'  Sibiu. În funcţie de rezultatele acestui control, vor fi dispuse măsurile ce decurg din legislaţia actuală", a declarat, pentru AGERPRES, Rodica Ţălnariu, inspector general adjunct.

Consilierul local USR Ionuţ Ghişe a anunţat marţi, printr-o mesaj publicat pe pagina sa de socializare, că "la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "Terezianum" din Sibiu se solicită sponsorizări şi donaţii din partea cadrelor didactice. Sumele solicitate sunt aproximativ 100 lei / cadru didactic şi merg spre acoperirea costurilor cu analizele elevilor care urmează să efectueze stagii de practică în cadrul şcolii". 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Muresan

Acum 1 lună

Azi-maine, profesorii le vor aduce elevilor si de mancare, daca nu, ii vor lua acasa...
Raspunde

Si eu sunt Terezianum!

Acum 1 lună

Daca ISJ ar fi fost sesizat ca cerem bani copiilor pentru te miri ce, cum se practica inca in unele locuri in care parintii cotizeaza la greu, as intelege controlul, dar daca unii profesori au ales de buna voie si nesiliti de nimeni sa dea din buzunarul lor pentru elevii lor, nu inteleg de ce sa fie control. Fiecare face ce vrea cu banii lui, avem dreptul si libertatea si obligatia morala sa ne ajutam semenii cand si cum putem. In loc sa primim felicitari ca ne implicam in viata elevilor nostri, primim defaimare si controale. Terezianum e o comunitate care ajuta unde este nevoie, dar asta nu se prea publica in presa. Daca donam pentru Ucraina e bine, daca donam pentru spitale e bine, daca donam pentru familii nevoiase e bine, dar nu scrie presa despre asta, dar daca donam pentru elevii nostri e rau si sare in aer x si y. Domnul consilier USR nu consider ca este "vocea" profesorilor de la Terezianum, nu ne reprezinta si nici macar nu a vorbit cu noi pe tema aceasta. De ce "lupta" in numele nostru? Cine vrea sa isi faca vreo campanie de imagine, treaba lui, dar sa nu se foloseasca de oameni carora chiar le pasa de soarta copiilor si sa transforme un act voluntar, un gest de umanitate si normalitate intr-un circ mediatic din care sa iasa erou. Eroi suntem fiecare in fiecare clipa in care facem ceva bun si util societatii dar multi preferam sa ramanem anonimi, "caci plata noastra multa este in ceruri", daca intelegeti referinta. Cine incearca sa stinga lumina Terezianum, sa nu creada ca va straluci mai tare! Aleg sa vad lucrurile bune din fiecare om si fiecare gest, asa ar trebui sa o facem cu totii, indiferent de situatie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus