Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Nimeni nu vrea să expertizeze lotul problematic din Autostrada Orăștie-Sibiu. CNAIR face o nouă licitație

Nimeni nu vrea să expertizeze lotul problematic din Autostrada Orăștie-Sibiu. CNAIR face o nouă licitație

CNAIR organizează o nouă licitație publică pentru a contracta o companie care să efectueze o expertiză tehnică și să elaboreze documentația tehnică în vederea finalizării lucrărilor și remedierea degradărilor pentru lotul 3 din Autostrada Orăștie-Sibiu, tronsonul cuprins între km 43+855 – km 65+965. Este vorba despre porțiunea dintre Cunța, județul Alba, și Săliște, județul Sibiu.

Licitația este planificată să aibă loc pe data de 10 noiembrie. La sfârșitul lunii septembrie, CNAIR a mai organizat o licitație.

CNAIR este gata să achite peste 4,1 milioane de lei unei firme care să facă cercetări, studii, relevee, analize, investigații în teren și evaluări necesare pentru cunoașterea stării tehnice a construcției existente, precum și a modului în care lucrările respectă cerințele prevăzute de lege, în vederea fundamentării măsurilor de intervenție, precum și recomandării soluțiilor pentru lucrările necesar a fi realizate.

Printre lucrările necesar de efectuat se numără cele de consolidare, de colectare și evacuare a apelor, lucrări de poduri, pasaje și viaduct etc.

În ceea ce privește Viaductul Aciliu, CNAIR a transmis în această vară că pregăteşte o expertiză extinsă, după ce s-a constat că acesta se află în stare de degradare, pe unul dintre piloni se văd fisuri.

Amintim că în noiembrie 2014 a fost încheiat procesul verbal de predare-preluare a lotului 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu. După mai puțin de un an, în septembrie 2015 s-a instituit restricția totală a traficului rutier până la remedierea degradărilor constate la km 60+600 al autostrăzii Orăștie-Sibiu, lot 3. Ulterior, în ianuarie 2016, contractul de lucrări a fost reziliat, iar Secția de Autostrăzi Sibiu a intervenit pentru remedieri punctuale în regie proprie, doar pentru ca traficul să se desfășoare în bune condiții.

Au urmat o serie de licitații organizate de CNAIR pentru realizarea expertizei tehnice și revizuirea proiectului tehnic pentru cei 22 de kilometri din autostrada Orăștie-Sibiu dintre Cunța și Săliște, însă nicio firmă nu a depus oferte.

Acest sector de autostradă are o serie de deficiențe constate în această perioadă: infiltrații la pasajul CF de la km 44+820, degradări constante, denivelări și fisuri longitudinale atât pe banda de rezervă, cât și pe cele două benzi de circulație etc.

Înainte de a desemna o firmă câștigătoare, drumarii au estimat și câteva dintre lucrările care ar fi necesar de efectuat, cum ar fi 85 de foraje cu o adâncime medie de 6 m; 54 de foraje cu o adâncime de 30 m; 210 carote prelevate e ambele căi de rulare etc.

Potrivit documentației din licitație, raportul final de expertiză tehnică va preciza în mod expres durata de valabilitate a expertizei tehnice, care însă nu va fi mai mică de 2 ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Primaria in cardasie cu OAR si reteaua lui Racovita din ISC detin stampile autorizate de stat cu care au legalizat multe proiecte false, expertize false, structuri false, etc. Probleme mari apar cand dezvoltatorul ignora achitarea comisioanelor de protectie catre toate autoritatile statului implicate; politician, magistrat, specialist si politist, sa nu mai apara conflicte intre institutii precum la expertiza domnului Buzatu. Toti trebuie sa pape din spaga, altfel e jale.

Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 lună

Nici macar tovarasu´ domnuariu de la minus nsa care a dus cu camioanele sale mai putine materiale decit a raportat ! Iar de incasat banii a luat mai mult cu complicitatea unor persoane ! De aceea e soseaua aia e asa de proasta !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Nicaieri unde s-a falsificat expertize, proiecte, structuri, avize, autorizatii, etc, de catre crima organizata institutionala, expertii privati implicati nu se mai baga deoarece dispar precum Veseli, Bacanaru, Puscoi, etc. Ca o fi adevarata sau falsa, tot mafiotii din justitie sunt obligati prin lege, contre cost, sa delege un expert autorizat, daca CNAIR le cere. In Romania, mafiotii din justitie au imunitate pentru crimele, distrugerile si atrocitatile comise.
Raspunde

Rammstein

Acum 1 lună

În România eșuată nici pământul ne ne mai suportă...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Mai degraba Romania hingherului Iohannis.
Raspunde

Bula

Acum 1 lună

@EMIL pune mana pe o lopata si mars la lucru
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus