Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

Nothing Phone (2): cel mai "cool" telefon mobil gata să se lupte cu smartphone-urile premium

Nothing Phone (2): cel mai

La un an de la lansarea lui Phone (1), Nothing a pus în vânzare Phone (2), o evoluție a smartphone-ului său atrăgător care își propune să facă din nou tehnologia distractivă. Să iasă în evidență pentru a readuce entuziasmul în acest sector, o abordare diferențiată cu care tânărul startup britanic câștigă treptat popularitate.

Noul model își păstrează designul transparent caracteristic și interfața cu iluminare din spate Glyph, deși evoluează în ceea ce privește Phone (1). Cu toate acestea, cel mai mare upgrade al telefonului se află la interior: sistemul de operare Nothing OS 2.0, performanțele fotografice și puterea sa sunt toate îmbunătățite pentru a concura cu cele mai bune flagship-uri de pe piață.

Un telefon elegant

Primul lucru care atrage atenția la Nothing Phone (2) este designul său, care evoluează ușor față de modelul anterior. Acum are o distribuție mai largă a luminilor de fundal -care sunt mai utile și mai configurabile-, un spate curbat care îi conferă o notă mai premium și un aspect transparent. Acesta este o marcă înregistrată a companiei și un simbol de identificare a tuturor produselor Nothing.

În această versiune, designul unic nu se regăsește doar la exterior, iar marea schimbare pe care utilizatorii o vor experimenta este Nothing OS 2.0. O versiune fluidă și minimalistă a Android, cu o personalitate proprie și una dintre referințele software din lumea Android. Un lucru pe care brand-ul britanic l-a obținut în doar doi ani.

Sistemul de operare, cu un design industrial și minimalist caracteristic companiei, permite utilizatorului să se joace cu personalizarea la extrem. Cu foldere, widget-uri de diferite dimensiuni și integrare cu alte dispozitive care fac ca conexiunea tehnologiei să curgă, ca barierele să cadă, ca totul să fie natural. Cum ar fi opțiunea de a elimina culorile din majoritatea aplicațiilor, precum și numele de pe ecranul principal. Te invită să folosești mai puțin telefonul, să fii mai puțin dependent de el, dar, în același timp, îi dă o notă unică cu care te obișnuiești rapid și pe care nu te mai poți opri să o folosești.

Una dintre cele mai interesante schimbări de design este noua interfață Glyph, care are acum 33 de zone individuale, o mai bună integrare cu sistemul de notificări și cu tonurile de apel, dar servește și ca indicator de volum, alarmă sau răspuns la Google Assistant.

Putere și cameră foto: o treaptă mai sus

Designul și stilul lui Nothing Phone (2) fac din acesta un telefon unic. Cu toate acestea, adevăratul titlu de glorie al noului telefon de la Nothing se află în interiorul său, o schimbare care nu este vizibilă cu ochiul liber, dar care marchează o distanță considerabilă față de modelul anterior: atacă direct vârfurile de gamă ale altor producători.

Dacă exista un singur lucru care putea fi reproșat modelului Nothing Phone (1), acela era faptul că fusese prea conservator în ceea ce privește procesorul și camera foto. Acesta a livrat în ambele aspecte, dar a dat impresia că firma lui Carl Pei era capabilă de mai mult, iar acum a dovedit-o. Nothing Phone (2) este un telefon de înaltă calitate. Este un telefon high-end în ceea ce privește designul, experiența utilizatorului, camera foto și puterea.

Este alimentat de procesorul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, o decizie inteligentă, deoarece acest chip oferă aceeași experiență ca și cele mai bune telefoane de pe piață la un preț considerabil mai mic. Și aici se află magia abordării Nothing: nu sacrifică practic performanța pentru a îmbunătăți alte caracteristici precum designul, ecranul sau camera foto, echilibrând totodată prețul.

Nothing Phone (2) folosește în continuare o cameră duală de 50 de megapixeli în spate, dar de data aceasta senzorul principal este IMX890 de la Sony, care dă rezultate atât de bune și cu care Nothing a făcut o treabă excelentă în ceea ce privește fidelitatea culorilor, funcția HDR și luminozitatea în fotografiile de noapte.

Această lentilă este combinată cu un senzor ultraangular Samsung JN1, care, de asemenea, se comportă bine, dar este vizibil în urma camerei principale. Pe lângă posibilitatea de a imortaliza fotografii panoramice, unul dintre avantajele acestei a doua camere este posibilitatea de a realiza fotografii macro la 4 centimetri, ceea ce conferă o versatilitate interesantă setului. În fine, camera frontală are un senzor de 32 de megapixeli (Sony IMX615) care dispune, de asemenea, de un HDR îngrijit și, deși se comportă bine în general, i se poate reproșa faptul că nu înregistrează dincolo de rezoluția 1080p, în timp ce camera principală poate înregistra la 4K 60 fps.

Această combinație de senzor și procesor face ca aparatul foto al telefonului (2) să fie una dintre cele mai bune opțiuni disponibile, iar rezultatele sunt atât de fidele pe cât te-ai aștepta. În plus, performanța pe timp de noapte este excelentă.

Nothing Phone (2) este o achiziție magistrală. Un telefon pe care să îl recomanzi familiei și prietenilor, nu doar pentru designul și aspectul său unic, ci și pentru performanțele, experiența și fotografiile sale, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune telefoane ale anului. Telefonul pe care compania londoneză l-a realizat poate înfrunta direct, și fără complexe, grei precum Pixel 7, pe care îl egalează ca preț de pornire.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Sus