Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Sibianul Aurel Muntean vinde hotelul din Alba Iulia. Universitatea „1 Decembrie 1918” negociază prețul de 6,5 milioane de euro

Sibianul Aurel Muntean vinde hotelul din Alba Iulia. Universitatea „1 Decembrie 1918” negociază prețul de 6,5 milioane de euro

Cămin studențesc ar urma să devină Hotelul „Cetate” din Alba Iulia, în situația în care Aurel Munteanu, proprietarul acestuia și a mai multor imobile din Sibiu și Brașov, va reuși să ajungă la o înțelegere cu reprezentanții instituției de învățământ.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia negociază cumpărarea unuia dintre cele mai mari hoteluri din oraș. Hotelul Cetate este scos la vânzare pentru 6,5 milioane de euro, anunță Alba24.

Senatul universității a aprobat „începerea demersurilor legate de achiziția imobilului Hotel Cetate situat în Alba Iulia, precum și mandatarea Consiliului de Administrație al UAB pentru efectuarea acestor demersuri procedurale”.

”Suntem încă în discuții cu vânzătorul. Vom vedea care este finalitatea. Sperăm că se va concretiza tranzacția. Intenționăm ca acolo să fie spații de cazare pentru studenți”, a spus Breaz, pentru alba24.ro.

Acesta spune că universitatea are în jur de 600 de studenți internaționali, numărul total al studenților fiind de 6000.

Sursa foto: Alba 24

Hotelul are 10 etaje, cu 5 apartamente, 100 camere duble și 8 camere single. Restaurantul are o capacitate de 216 locuri, salonul de mic dejun 56 de locuri, iar grădina de vară 56 de locuri.

Suprafaţa totală de teren este de 3.181,51 mp, suprafaţa construită – amprenta la sol este de 2.442,15 mp. Suprafaţa utilă totală este: 7.125,07 mp (restaurant – 348 mp, salon mic dejun – 160 mp, receptie – 554,49 mp.

Proprietarul Hotelului Cetate este Aurel Munteanu, din Sibiu, fost fotbalist. El mai deține Hotelul Împăratul Romanilor din Sibiu și Aurelius – Împăratul Romanilor din Brașov. Conform Top300, al celor mai bogați români, Aurel Munteanu se află în primele 50-60 de locuri la nivel național și a fost mult timp pe primul loc la nivelul județului Sibiu.

Averea sa este estimată între 86 și 88 de milioane de euro și conține spații comerciale în București, dar și spații de cazare în zone turistice importante din țară, precum Poiana Brașov.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Leo

Acum 1 lună

Eu în locul dânsului aș dărâma Magazinul Dumbrava din Sibiu și aș construi un Hotel de 4 Stele tot de 10 etaje ca cel din Alba Iulia sau aș pune pe masă un nou proiect pentru construcția unui Hotel Brand la nivel Mondial!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus