Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Sondaj: Sibienii consideră că o cină romantică ar trebui să coste între 100 și 200 de lei. Și ar trebui să plătească cine invită, nu neapărat bărbatul

Sondaj: Sibienii consideră că o cină romantică ar trebui să coste între 100 și 200 de lei. Și ar trebui să plătească cine invită, nu neapărat bărbatul

Un sondaj realizat de site-ul bookingham arată că ardelenii sunt mai zgârciți decât bucureștenii atunci când vine vorba de luat cina în oraș. Iar bărbații sunt mai mult practici decât romantici.

Datele pe orașe arată că bucureștenii sunt mai generoși decât clujenii. Cei mai mulți bucureșteni (41%) consideră acceptabilă suma de 200-300 lei pentru o cină romantică, pe când majoritatea clujenilor (58%) sunt de părere că 100-200 lei e suficient.

Suma de 100-200 lei pentru o cină romantică e considerată normală și de cei mai mulți români din alte orașe ale țării: Brașov, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș. Timișorenii sunt mai generoși. La fel ca bucureștenii, cei mai mulți (56%) consideră că e acceptabilă suma de 200-300 lei pentru o cină romantică, notează site-ul.

Când vine vorba de achitarea notei de plată, cei mai mulți bucureșteni (34%) sunt de părere că bărbatul trebuie să plătească nota. Aceeași mentalitate e preponderentă și în Iași (40%).

Cei mai mulți dintre clujeni, dar și din alte orașe din Transilvania (Sibiu, Brașov, Târgu Mureș), consideră că nu ar trebui să plătească bărbatul, ci persoana care invită.

La nivel național reiese că cei mai mulți români (34%) consideră că bărbatul trebuie să plătească nota unei cine romantice. Defalcat pe sexe, 39% dintre bărbații respondenți la sondaj sunt de această părere, și 27% dintre femei. Acest lucru întărește mentalitatea tradițională conform căreia bărbatul trebuie să asigure hrana și căminul.

28% sunt de părere că ar trebui să achite cel care invită și 10% merg pe principiul Dutch, adică nota se împarte în mod egal. 19% au răspuns că plătește oricare, pentru că au banii la comun, iar 8% au spus că fac cu schimbul.

Doar 1% dintre românii implicați în studiu sunt de părere că femeile ar trebui să plătească nota la o cină romantică. Dintre aceștia, o singură persoană e femeie.

Presiunea socială e atât de mare încât chiar și majoritatea bărbaților (52%) care nu au un serviciu sunt de părere că ei ar trebui să fie cei care achită o masă la restaurant. În mod paradoxal, dintre femeile care nu au un loc de muncă, cele mai multe (40%) spun că plătește oricare dintre ei, pentru că au banii la comun.

În acest studiu, echipa Bookingham a dorit să afle percepția românilor în legătură cu luatul cinei romantice la restaurant. Principalele puncte de interes au fost: care este suma acceptabilă pentru o masă în 2 și cine ar trebui să plătească nota.

Studiul se bazează pe un chestionar la care au răspuns peste 500 de români. Rezultatele au fost analizate în funcție de sex, statut marital, stare ocupațională și oraș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus