Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Cu 5,29 de milioane de euro în „portofel”, Primăria Sibiu este invitată să cumpere Fabrica de cultură la finele lunii. Licitația va fi „cu preț în urcare”

Cu 5,29 de milioane de euro în „portofel”, Primăria Sibiu este invitată să cumpere Fabrica de cultură la finele lunii. Licitația va fi „cu preț în urcare”

După ce consilierii Sibiului au aprobat alocarea a 5,29 de milioane de euro, fără TVA, pentru achiziția spațiilor industriale transformate în „Fabrica de cultură”, administratorii acestor spații au stabilit o nouă dată pentru procedura de vânzare.

Prețul pe care societatea de insolvență a Construcții SA îl cere pentru Fabrica de cultură este egal cu suma pe care consilierii locali au alocat-o în ședința din cursul lunii iulie 2023. 

„Casa de Insolvență Transilvania organizează licitaţie publică cu strigare, cu preț în urcare, pentru valorificarea următorului activ: «Amplasament Teatru» – prețul total de pornire la licitație este de 5.290.000 euro plus TVA. Cu privire la TVA, se vor aplica prevederile legale în vigoare la data tranzacției. Licitația va avea loc prin mijloace de comunicare la distanță în data de 25.10.2023, ora 12:00. În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitația se va relua în data de 01.11.2023 (ora 12:00), în aceleaşi condiţii”, se arată în anunțul pe care Casa de insolvență Transilvania l-a dat publicității în cursul zilei de joi.

Strada Triajului, nr. 1 este adresa unde se află halele cu o suprafață de peste 6.700 de mp și a terenul de 2,7 ha care face obiectul licitației programată pentru finele acestui an.

Administrația locală a decis că va cumpăra aceste bunuri pentru a asigura noi spații Teatrului Național „Radu Stanca”, în primul rând.

Citește și Aleșii Sibiului au votat să ofere 6,3 mil. de euro pentru Fabrica de cultură. Constantin Chiriac: „Este un proiect strategic pentru viitorul acestui oraș”

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Dragos

Acum 1 lună

5,29 milioane euro! banii aceștia sunt plătiți de noi toti, pentru a satisface ego-ul unui megaloman organizator de festivaluri de circ stradal! mi-e greață!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@Dragos

Acum 1 lună

Varga, tu ești? :)))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 lună

Ia cu lămâie
Raspunde

Marian

Acum 1 lună

Sediul BCR, care ar putea fi util Primăriei și orașului, costă doar 3 milioane. Mai rămân și bani de amenajare!
Raspunde

Asdfdfsg

Acum 1 lună

dar parca a mai fost licitatie si nu a participat nimeni deci pretul la urmatoarea licitatie trebuia sa scada... au prins pe smecherii din primarie si isi fac acum de cap si sigur intra niste bani unde trebuie din toti acesti bani. bani aruncati degeaba pentru care noi toti platim. lehamite mi-e de toti cei din primaria sibiu si megalomanul care se ocupa de asa zisa cultura in realitate circ stradal pe bani multi si de o calitate tot mai indoielnica
Raspunde

Mihai

Acum 1 lună

Oare nu are primaria un spatiu prin tot orasul asta, sa amenajeze o sala de spectacole de toti banii? Sa fie si cu parcare si cu destinatie multipla de spectacole, teatru samd. Si sa construiasca ceva de 5 mil, nu sa cumpere o sura, care e vai de mama ei... fabrica de cultura. E doar o parere
Raspunde

Un cititor

Acum 1 lună

Eu cred că toată suflarea Sibiului abia așteaptă această achiziție pentru că, așa cum spune dl. Chiriac, omul se mânuiește prin cultură. Așadar, cine merge la teatrul lui Chiriac, mai ales la spectacolul Faust, se va mântui. Nimic nu e prea scump pentru mântuire, nu-i așa?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus