Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Prietenii Mocăniței anunță o premieră: două trenuri au mers simultan pe traseu duminica trecută. „În istoria recentă nu s-a mai întâmplat acest lucru”

Prietenii Mocăniței anunță o premieră: două trenuri au mers simultan pe traseu duminica trecută. „În istoria recentă nu s-a mai întâmplat acest lucru”

Asociația Prietenii Mocăniției anunță că a fost marcată o nouă premieră în istoria recentă a mocăniței hârtibăcene, două trenuri aflându-se simultan pe traseu duminică, 15 octombrie. 

Astfel, pe lângă trenul turistic (mocănița), tras de locomotiva diesel L12H-001, pe traseu s-a aflat și un tren special pentru un grup de nemți, format din locomotiva cu abur 762-209, adusă de la Crișcior pentru această cursă, care a tractat o garnitură elvețiană ex-Waldenburgerbahn formată din vagonul de călători B49 și vagoanele de marfă K 306 și K 310.

Mihai Boltor, președintele Asociației Prietenii Mocăniței, spune că întâlnirile celor două trenuri la Hosman și la Cornățel i-au bucurat pe oameni, care nu au ratat ocazia de a fotografia momentul. 

„Între cele două rute turistice pe care le avem noi în fiecare duminică ieri am avut și o cerere de la un grup de turiști din Germania care voiau un tren foto și pentru asta cei de la Calea Ferată Îngustă SRL au adus o locomotivă cu abur care nu a mai fost la noi până acum. În intervalul dintre cursa de dimineață și cursa de după masă a fost trenul acesta cu abur. Dar s-a decalat un pic mai mult pentru că s-a oprit în câmp, s-au făcut poze. Noi plecaserăm deja din Hosman când ei nu ajunseseră la Cornățel așa că am avut simultan pe traseu cele două trenuri și turiștii le-au putut vedea atât în Gara din Hosman, cât și în gara din Cornățel. Unul lângă altul pe linie. În istoria recentă nu s-a mai întâmplat acest lucru, două trenuri cu vagoane și turiști nu am mai avut până acum”, a spus acesta pentru Turnul Sfatului.

Citește și:

Prietenii Mocăniței anunță o premieră: locomotivă cu aburi adusă din Anglia pentru Zilele Mocăniței. „Arată cu totul diferit față de ce vedem la noi în țară”

Sursă foto: Asociatia Prietenii Mocanitei/Facebook 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Alex

Acum 1 lună

Am doua nedumeriri: 1. de ce reeditarea unei plimbări cu o locomotivă cu aburi se pot face doar ca o excepție și numai pentru grupurile de străini ? De ce un asemenea "favor" nu intra in oferta curenta a organizatiei, deci și pentru mult mai numeroasele grupuri de cetățeni români ? 2. cand este vorba de cetățenii germani, locomotiva cu aburi nu mai poluează? Din cate știm, Germania este una dintre cele mai fervente susținătoare a masurilor împotriva poluării (evident când este vb de ... alte state)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

HBomb

Acum 1 lună

Dacă te roade pizma naționalistă, atunci te informez că și noi, românii, ne-am plimbat cu trenulețul tras de locomotiva cu aburi. Nu e doar pentru nemți, așa cum credeți voi la haur.
Raspunde

Pleku

Acum 1 lună

Bănuiesc că e decizia organizatorului cu ce locomotivă să tracteze trenurile. Cu siguranță o aburoasă consumă, în echivalent financiar, considerabil mai mult decât una diesel, e mai greu de pornit (durează două ore până focul din ea ajunge la temperatura să poată ardă cărbuni de exemplu). Pe 30 nov/1 dec va mai fi ceva cu abur din ce-am auzit.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus