Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Sute de elevi sibieni s-au întâlnit cu poeți din SUA, Letonia, Moldova, Turcia sau Anglia în cadrul celei de-a X-a ediții a festivalului „Poets in Transylvania”

Sute de elevi sibieni s-au întâlnit cu poeți din SUA, Letonia, Moldova, Turcia sau Anglia în cadrul celei de-a X-a ediții a festivalului „Poets in Transylvania”

Peste 100 de elevi de la Colegiul Pedagogic din Sibiu s-au bucurat, vineri, 13 octombrie, de întâlnirea cu patru poeți contemporani din țară și din străinătate, în cadrul Festivalului „Poets in Transylvania”, ajuns la cea de-a X-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat în sala festivă a colegiului. Au fost prezenți liceeni pasionați de literatură, de poezie, curioși să întâlnească „în carne și oase” nume cunoscute sau încă nedescoperite ale poeziei.  

Poeții care au stat vineri în fața elevilor de la Pedagogic au fost Madara Gruntmane (Letonia), Efe Duyan (Turcia), Florin Iaru (România) și Andrei Zbîrnea (România). Întâlnirea cu elevii a fost moderată de Ștefan Baghiu de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Aceștia s-au prezentat liceenilor și prin creațiile lor.

„Timpul petrecut a fost magic, încărcat de emoții, zâmbete, sinceritate, mult interes și aplauze. Singurul neajuns a fost durata mult prea limitată pentru curiozitatea, interesul și numeroaselor întrebări ale tinerilor adolescenți. Tinerii au înțeles că se găsesc în fața unui prilej, poate, unic în existența lor”, spun organizatorii.

Gazdele întâlnirii au fost prof. Mihaela Filip, directoarea colegiului și profesoarele Monique Bîc, Adela Dinu și Dorina Muraru.  

„Pentru noi a fost o bucurie. Aproximativ 100 de elevi au stat o oră cu ochii mari. Și apoi, deși invitații se grăbeau să ajungă la teatru, la peretele lui Perjovschi să scrie ceva, copiii efectiv nu le-au dat voie să plece, pentru că aveau întrebări. A fost foarte, foarte frumos”, spune și prof Mihaela Filip.

„Poets in Transylvania” este un festival care are loc în Sibiu, anual și este organizat și promovat de cei de la Revista Transilvania, sprijiniți de Muzeul Național Astra.

Ediția din acest an a avut loc în perioada 11 – 13 octombrie. Poeți contemporani români dar și din străinătate au ajuns în licee precum Constantin Noica, Colegiul Lazăr și Pedagogic. Aceștia au fost prezentați, și-au citit creațiile și au vorbit cu elevii despre începuturile lor, despre ce înseamnă în poezia lor, iar la finalul întâlnirilor au fost deschiși să răspundă la întrebările curioșilor.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus