Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Nicu Ștefănuță: Cer autorităților române să repatrieze gratuit cetățenii români din Israel prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă

Nicu Ștefănuță: Cer autorităților române să repatrieze gratuit cetățenii români din Israel prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță (Grupul Vezilor/ALE) informează că, în contextul războiului dintre Israel și Hamas, cetățenii români aflați în Israel pot fi repatriați gratuit prin Mecanismul European de Protecție Civilă. 

Guvernul federal din Belgia a reușit să repatrieze gratuit 92 de cetățeni după activarea Mecanismului European de Protecție Civilă. Printre aceștia s-au numărat și cetățeni francezi, luxemburgezi și români.

“Premierul Ciolacu ne-a spus că <<Statul român nu este Crucea Roșie>>, atunci când reporterii l-au întrebat de ce fiecare român repatriat din Israel trebuie să scoată din buzunar 350 de euro pentru zborurile TAROM ca să își salveze viața. Asta în timp ce mai multe țări au reușit să își aducă înapoi pe gratis cetățenii prinși în zona de război. Îi sfătuiesc, așadar, pe decidenții români să le ia exemplul decidenților belgieni și să organizeze curse pentru românii care încă mai sunt prinși în Israel prin Mecanismul European de Protecție Civilă” declară Nicu Ștefănuță, prin intermediul unui comunicat de presă remis TS.

Eurodeputatul Ștefănuță cere, de asemenea, urgentarea eforturilor pentru repatrierea în siguranță a celor peste 200 de cetățeni români aflați în Fâșia Gaza.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Mishu

Acum 1 lună

Se agita ca un … intr-o galeata. Cariera lui politica s-a terminat inainte sa inceapa.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus