Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

Poveștile lăutărești, prezentate prin fotografii, la Astra Film Festival. „Sunt făcute pe parcursul a peste 20 de ani”

Poveștile lăutărești, prezentate prin fotografii, la Astra Film Festival. „Sunt făcute pe parcursul a peste 20 de ani”

Fotograful Iulian Ignat a inaugurat luni, 16 octombrie, expoziția „Dadestar chaveste”/ „Din tată în fiu”. Odată cu inaugurarea expoziției, Iulian a lansat și albumul cu același nume. Expoziția deschisă ieri în foaierul lateral al Sălii Thalia poate fi vizitată în perioada 15-21 octombrie, între orele 11 și 20, iar pe 22 octombrie, între orele 11 și 15.

Iulian Ignat a vorbit despre fotografiile pe care le cuprinde expoziția și care reunesc o muncă de aproximativ 20 de ani.

„Sunt fotografii făcute pe parcursul a peste 20 de ani, e vorba de muzicanți, lăutari, pe care i-am cunoscut începând cu 1999 încoace, timp în care i-am urmărit pe scene, am fost la ei în sat, unii au fost celebri și pe scena internațională, cum ar fi Taraful Haiducilor din Clejani sau Famfara Ciocârlia”, a spus acesta.

Invitat la eveniment a fost fotograful francez Louis Guermond, domiciliat în Sibiu.

„E un om discret în vorbe și în fotografii . De ce în fotografii? Pentru că are puține expoziții. Imaginile lui sunt direct la țintă departe de a folosi o tehnologie sofisticată cum vedem acum inteligenta artificială”, a spus acesta.

Iulian Ignat este redactor şi fotograf al revistei Formula As. Cele mai recente expoziţii ale sale au fost dedicate tradiţiilor satului sibian Gura Râului, spectacolului de dans semnat Răzvan Mazilu, Urban Kiss, şi concertelor de world music , în „Buena Vista şi alte tarafuri".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus