Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Consultații medicale simple online gratuite. Un IT-st sibian a lansat primul asistent medical virtual creat cu puterea inteligenței artificiale

Consultații medicale simple online gratuite. Un IT-st sibian a lansat primul asistent medical virtual creat cu puterea inteligenței artificiale

După ce s-a rănit la o mână și n-a știut cum să procedeze pe moment, un IT-st sibian s-a gândit că mai mulți oameni s-au confruntat cu această problemă: Unde ceri un sfat medical simplu, pe o problemă comună, care nu necesită deplasarea la ”Urgențe” ori un telefon la ore nepotrivite la medicul de familie? Așa a luat naștere primul asistent medical virtual creat cu puterea inteligenței artificiale, Doctor Popescu, disponibil acum pentru toți românii pe www.intreaba.doctor.

Doctor Popescu este rezultatul unui efort colaborativ între o echipă de specialiști în inteligență artificială, programare și medicină, toți cu rădăcini din Sibiu.

Doctor Popescu nu înlocuiește un medic adevărat și nici nu eliberează rețete, dar poate oferi sfaturi simple, avizate, pe care multă lume le poate găsi utile.

”Cu un accent pe acuratețe și accesibilitate, Popescu are potențialul de a îmbunătăți accesul la informații medicale și de a sprijini persoanele care caută răspunsuri la o gamă variată de întrebări medicale. Acest asistent medical virtual poate răspunde la orice întrebare medicală din peste 40 de domenii de specialitate, furnizând informații precise și actualizate pentru a sprijini persoanele care caută ajutor sau informații medicale, sfaturi care pot îmbunătăți calitatea vieții, inclusiv alimentație, activitate fizică, gestionarea stresului, obiceiurile de somn și multe altele”, transmit dezvoltatorii proiectului, într-un comunicat de presă.

Cu Dr. Popescu, utilizatorii pot obține în mod instant răspunsuri la întrebările lor, cuprinzând o gamă variată de subiecte, sfaturi în urma unei eventuale accidentări sau modalități de a-și menține un stil de viață sănătos. Acest instrument poate oferi asistență medicală 24/7, fără a se confrunta cu obstacolele specifice programelor de lucru ale medicilor tradiționali.

”Este important de menționat că Dr. Popescu nu înlocuiește consultațiile medicale și tratamentele efectuate în cadrul unei întâlniri directe medic-pacient. Cu toate acestea, asistentul virtual Popescu reprezintă o vastă sursă de informații, care poate ghida pacienții în a înțelege mai bine problemele lor de sănătate și în a lua decizii informate. De asemenea, suntem încântați să anunțăm că Dr. Popescu este un proiect 100% gratuit, fără costuri ascunse sau tarife pentru utilizatori”, mai precizează dezvoltatorii proiectului.

Toate costurile cu programarea, precum și cu mentenanța serverului și costurile aferente sunt acoperite de donațiile utilizatorilor, cu scopul de a oferi acces facil la informații medicale pentru toți românii.

„Suntem mândri să aducem această inovație în domeniul medical în Sibiu, cu un proiect realizat în Sibiu dar pentru toți românii. Ideea lui Popescu, a venit în urmă unei accidentări la mâna, într-un loc izolat unde nu aveam acces la un doctor. Am simțit că acest gen de asistență, disponibilă la îndemână, ar fi de neprețuit în astfel de situații, ajutându-ne să gestionăm mai bine evenimentele neprevăzute până la consultul medical. Acest asistent virtual deși este o resursă inestimabilă, este important să subliniem că nu înlocuiește consultațiile medicale sau relația specială medic-pacient, care rămâne esențială pentru asigurarea îngrijirii de calitate,” a declarat Traian Oprean reprezentantului companiei care a lansat proiectul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Handy Bell

Acum 9 luni

Ar putea foarte bine sa înlocuiască medicii de familie , din 5 întrebări nu a răspuns la nici una măcar a fost scutit un drum de pomana și niște nervi la o coada la niște indivizi care doar fac stafete cu pacienții trimitandu-i de la un cabinet la actului la tot soiul de analize de parca oricare dintre ei ar ști mai mult de 30 de diagnostice și 30 de tratamente dar de făcut pe savanții știu toți
Raspunde

Silviu

Acum 9 luni

DR Popescu este cam ocupat azi, sau doar obosit din cauza publicitatii din TS. I-am pus, pe rand, 3 intrebari si m-a lasat cu ochii in soare.
Raspunde

D Bill

Acum 9 luni

Cafeaua din josul paginii este probabil atenția fără de care nici iarba nu creste . Dr Popescu se poate considera inventatorul șpăgii online
Raspunde

Radu I.

Acum 8 luni

Geniala aplicatia. Cred ca este foarte utila in mediul rural.
Raspunde

Nistor

Acum 3 luni

Buna ziua,mi au aparut niste Pete pe spate maro decolorat si niste Pete la incheietura care se inrosesc si se usuca si in cot la fel

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ghiorghica bianca

Acum 2 luni

Buna ziua acum o luna am suferit un avort spontan la câteva zile dupa am avut contact sexual neprotejat in urma cu cateva zile am observat pe hârtia igienică cateva pete maro nu tot timpul cm nu a aparut inca am facut un test de sarcina dat este negativ am unele simptome de amețeală greață uneori sani mai greoi ar fii o nouă sarcina sau anunta venirea cm ? Cand ar trebui sa repet sa fac un test de sarcina
Raspunde

Oana

Acum 1 lună

Bună ziua cat ospamox se administrează la un copil de 1 an și 10 luni menționez ca are 12 kg
Raspunde

Cosma

Acum 1 lună

Dacă ai hepatita C poti lua carbimazole 20
Raspunde

Caritabil

Acum 1 lună

Nu inteleg...programul e gratis si se accepta donații? Atunci unde e gratuitatea? Am inteles: e printre donații.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus