Reprezentanții CITR, care administrează insolvența societății Construcții SA, anunță finalizarea procedurii de vânzare a spațiului cunoscut sub numele de „Fabrica de cultură”. Prețul a fost de 5,29 milioane de euro, la care se adaugă TVA.
„O procedură de vânzare de succes” este descrierea pe care CITR o face licitației la care unica ofertă depusă este cea a Primăriei Sibiu, care a decis să plătească prețul întreg solicitat pentru terenul intravilan de 34.000 de metri pătrați și construcții cu o suprafață totală de 6.776 metri pătrați, situate pe strada Triajului, la nr. 1. Terenul și construcțiile fac parte din
baza de producție a Construcții S.A., după relocarea atelierelor de prefabricate mari, preparare betoane, prefabricate mici, confecții, oțel-beton, reparații auto-utilaje, reabilitare clădiri.
„Încheiem cu succes un proiect de salvare a unui spațiu cu puternice influențe în peisajul cultural, recunoscut la nivel internațional. Discutăm despre un loc ce găzduiește spectacole faimoase, inclusiv Faust, de referință pentru Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu. Ne bucurăm că am reușit să menținem acest obiectiv în circuitul cultural, cu sprijinul reprezentanților Construcții SA, și suntem convinși că noul proprietar – Primăria Sibiu, împreună cu Teatrul Național Radu Stanca vor face ca proiectul deja consacrat „Fabrica de Cultură” să treacă la o etapă superioară”, transmite Călin Părău, directorul comercial al CITR, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.
La valoarea de 5,29 milioane de euro, la care s-a adăugat TVA, s-a ajuns ca urmare a evaluării realizată de ETOS Business Valuation & Advisory, în colaborare cu Alin Tiberiu Vulea, specializat în evaluarea proprietăților imobiliare, bunurilor mobile și întreprinderilor.
„Un activ care pentru o companie în insolvență nu mai este esențial pentru continuarea activității este în continuare vital pentru peisajul cultural al Sibiului. Spațiul dobândește de acum o nouă utilitate și asigură o continuitate culturală pe termen lung. În același timp, generează o sumă însemnată pentru acoperirea datoriilor pe care compania le înregistra la momentul intrării în insolvență. Vânzarea în valoare de 5.29 milioane de euro plus TVA a fost realizată la 100% din valoarea de piață a activului, determinată de evaluatorul desemnat în procedură”, transmite și Raluca Ciortea, manager de proiect în cadrul CITR.
Reprezentanții CITR mai arată că zona în care se află Fabrica de cultură este, în ultimii ani, scena mai multor demersuri de reconversiei a destinației, din cea industrială în cea rezidențială.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: sibiul fabrica de cultura mili , calin parau , citr romania , licitație Fabrica de Cultură , Primăria Sibiu , fabrica de cultura
Vizualizari: 4882
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Kukuruku
Acum 9 ore
Vlad christian
Acum 10 ore
Victor
Acum 10 ore
Steve
Acum 10 ore
Gabytza Gabor