Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
6°C

Locațiile celor opt noi stații Sibiu Bike City: două în Zona Industrială Vest, una în cartierul Magnolia, alta pe Autogării

Locațiile celor opt noi stații Sibiu Bike City: două în Zona Industrială Vest, una în cartierul Magnolia, alta pe Autogării

În nouă locații din municipiul Sibiu s-au montat noile stații de închiriere a bicicletelor prin sistemul Sibiu Bike City. Este vorba de cele opt stații noi, anunțate de Primărie încă în vară, precum și extinderea „cele mai utilizate stații” - cea de lângă Parcul Sub Arini.

De câteva zile, firma care a câștigat licitația de extindere a sistemului Sibiu Bike City lucrează la montarea noilor stații. Amintim că municipalitatea sibiană a anunțat, în luna iulie, că vrea să extindă sistemul de închiriere a bicicletelor prin punerea în funcțiune a opt noi stații, care să aibă 100 de stații de andocare, respectiv 100 de biciclete. Ulterior, administratorul firmei care extinde sistemul ne-a confirmat că bicicletele vor ajunge și în Zona Industrială Vest, datorită cererii mari a sibienilor.

Turnul Sfatului a aflat de la reprezentanții Primăriei străzile unde sunt instalate în prezent noile stații. Astfel, biciclete vor putea fi închiriate de lângă stația de autobuz de pe strada Autogării, de pe strada Lungă (în apropiere de intersecția cu strada Țiglarilor), precum de pe strada Gheorghe Dima la intersecție cu Calea Dumbrăvii. O altă stație va fi disponibilă și pe Bulevardul Vasile Milea, iar în centrul istoric noua stație și-a făcut deja apariția în apropiere de piațeta de pe strada Turnului.

Noutatea extinderii este apariția stațiilor de închiriere a bicicletelor în zone mai îndepărtate de centru. Astfel, două dintre ele sunt montate în Zona Industrială Vest - una pe strada Monaco, vizavi de Harting, iar cealaltă - pe strada Bruxelles. Totodată, o stație de biciclete este instalată și pe Calea Șurii Mici, în cartierul Magnolia.

De asemenea, în cadrul acestui proces, stația de pe Aleea Mihai Eminescu, din apropierea Parcului Sub Arini, este extinsă, prin montarea uneia lângă parcarea adiacentă stadionului municipal, lângă locul de joacă.

După finalizarea procesului de montare, va urma recepția lucrărilor de către municipalitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 967

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Mihai Tanase

Acum 1 lună

"Locațiile celor opt noi stații Sibiu Bike City." Pai nu se spune nimic concret despre valoarea CHIRIILOR, pardon, LOCAȚIILOR respective.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus