Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

La două școli din Sibiu, programul „Masa caldă” continuă cu sandvișuri și mere pentru elevi și cu preparate gătite pentru preșcolari. Director: „Ar trebui să se generalizeze”

La două școli din Sibiu, programul „Masa caldă” continuă cu sandvișuri și mere pentru elevi și cu preparate gătite pentru preșcolari. Director: „Ar trebui să se generalizeze”

Școala Gimnazială nr. 23 și „Radu Selejan” rămân și în acest an în cadrul programului-pilot „Masa caldă”, dar în locul unor mâncăruri calde, elevii vor primi tot sandvișuri. Potrivit directorilor, chiar și așa, copiii abia așteaptă să primeacă pachetul alimentar din cadrul proiectului. 

La inițiativa conducerii Primăriei Sibiu, Consiliul local a desemnat unitățile de învățământ din oraș în cadrul căruia va continua în acest an școlar implementarea programului „Masa caldă”. Proiectele adoptate prevăd acordarea de pachete alimentare pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 23, respectiv mese calde pentru preșcolarii din Grădinița cu program prelungit nr. 36, arondată școlii. Școala gimnazială „Radu Selejan” intră în al patrulea an consecutiv în care copiii primesc acest pachețel și  este foarte așteptat, potrivit directoarei.

„Motivul care a stat la baza deciziei de acordare diferențiată a suportului alimentar pentru preșcolari și elevi rezidă din faptul că specificul Grădiniței cu program prelungit nr. 36 permite prepararea și servirea în regim propriu a mesei calde pentru un număr de 125 de preșcolari, grădinița fiind dotată cu bloc alimentar reabilitat în 2016 și având bucătar calificat. Acordarea suportului alimentar sub forma pachetului alimentar pentru un număr de 158 de elevi Școlii Gimnaziale nr. 23 este motivată de lipsa spațiului amenajabil în scopul servirii mesei în școală. Se va ține cont doar de restricțiile alimentare/medicale sau de orice gen de restricții declarate de beneficiari în momentul în care au devenit elevii unității de învățământ”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat săptămâna trecută. 

Costul livrării pachetelor alimentare este estimat la 78.000 de lei, licitația pentru încredințarea acestui contract fiind în derulare, cu termen de depunere în ziua de 31 octombrie.

„Programul a fost un mare ajutor pentru familii – părinți și copii – care nu și-au mai făcut griji în privința pachetului pe care trebuiau să-l pregătească pentru scoală, iar pentru preșcolari, siguranța unui meniu echilibrat și bogat din punct de vedere nutrițional, având în vedere tipurile de nutrienți de care au nevoie copiii - vitamine, minerale, carbohidrați, proteine și grăsimi. Copiii așteaptă cu nerăbdare și interes derularea programului și în acest an școlar, pentru că s-au bucurat din plin de produsele deosebite oferite în cadrul acestuia. Este de mare ajutor pentru creșterea gradului de participare la activitățile școlare, pentru că este un sentiment minunat să vii la școală într-un mediu frumos amenajat, în care te așteaptă personal bine pregătit, cu suflet mare, o școală  în care beneficiezi nu numai de dotări moderne, ci și de masă zilnică gustoasă, sănătoasă și hrănitoare”, spune Patricia Gal, directoarea Școlii gimnaziale nr. 23 din Sibiu.

„Un proiect care ar trebui să se generalizeze”

La Școala „Radu Selejan” este al patrulea an consecutiv în care elevii primesc acest pachet alimentar, format din sandviș și fruct. Valoarea totală a contractului de furnizare a acestor pachete (685 în fiecare zi) pe perioada noului an școlar este estimată la 340.000 de lei.

Potrivit directoarei, și aici copiii așteaptă pachetul cu nerăbdare. „Noi nu suntem în primul an și deja copiii sunt obișnuiți cu acest sandviș și vă pot spune că elevii noștri îl așteaptă. Întreabă în fiecare zi când vor primi și dacă va fi ca anul trecut. Pentru că am avut o firmă extraordinară, din Alba, iar sandvișurile aduse de ei au plăcut mult copiilor. Au fost încântați. Avem copii care sunt vegetarieni, avem și copii care au intoleranță la gluten și atunci avem pachete și pentru aceștia. Este un proiect foarte frumos care ar trebui să se generalizeze”, spune Nelia Corobană, directoarea școlii.

Potrivit acesteia, cel mai probabil, când copiii se vor întoarce din vacanță vor primi și sandvișul.

Cele două școli sunt singurele din municipiu în care s-a decis, până acum, implementarea acestui program. În județ mai sunt 17 școli în aceeași situație. Programul „Masa caldă” a început în anul 2016. Prin acest suport alimentar se urmărește, în primul rând combaterea abandonului școlar și s-a dovedit a avea un impact pozitiv în rândul elevilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Parinti multumiti

Acum 1 lună

Felicitari doamnei POPA de la gradinita nr 36. Nu exista in tot Sibiul un restaurant in care se prepara macaroane cu branza mai bune ca la gradinita nr. 36 . Master Chef . Felicitari!!!! (nu eu spun eu ci copiii ) :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

???

Acum 1 lună

Oare le prepara chiar dna Popa de o felicitati?! Ce va mai place pomana!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus