Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Știrile zilei: Păltinișul s-a construit cu 100kg de aur, încă un medic sibian acuzat că ia șpagă, primii metri din tunelul de pe Sibiu – Pitești

Știrile zilei: Păltinișul s-a construit cu 100kg de aur, încă un medic sibian acuzat că ia șpagă, primii metri din tunelul de pe Sibiu – Pitești

Cele mai importante știri de luni, 30 octombrie, așa cum au apărut ele în Turnul Sfatului:

20:02

Tronsonul 5 din Sibiu – Pitești ar putea fi terminat în 2024. ”Sunt undeva la 55% ca progres, ceea ce ne face optimiști pentru anul viitor”

A doua inaugurare din Autostrada Sibiu – Pitești s-ar putea desfășura anul viitor anunță ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

18:22

Istoria Păltinișului și greșelile de acum 130 de ani. SKV a ridicat stațiunea cu 100 de kilograme de aur. Universitatea din Cluj a reabilitat-o cu 7 milioane de lei

Ridicată cu bani evaluați acum 130 de ani la 100 de kilograme de aur, stațiunea Păltiniș putea avea o cu totul altă dezvoltare dacă greșelile făcute în urmă cu peste 100 de ani nu se repetă și astăzi.

17:06

Peste 20 de milioane de euro pentru supravegherea lucrărilor de pe tronsonul 3 din Sibiu – Pitești. Licitație CNAIR

Supravegherea lucrărilor pe lotul 3 din Autpstrada Sibiu Pitești e evaluată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la 101 milioane de lei fără TVA, aproximativ 20 de milioane de euro, conform datelor unei licitații publice.

16:37

Un milion de euro pentru profesorii din învățământul în limba germană. În Sibiu sunt cel puțin un sfert din cadrele didactice din țară

Republica Federală Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, a anunțat astăzi că sprijină din nou proiectul "Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limbă germană din România", cu o sumă totală de 1.000.000 de euro

14:40

Tiberiu Marin este medicul din Mediaș acuzat că ar fi luat mită pentru a acorda pensii de invaliditate

Născut în Târnăveni, Tiberiu Marin este medicul acuzat de procurorii sibieni că ar fi luat mită de la mai multe persoane pentru a le facilita obținerea unei pensii de invaliditate. El este medic primar expert la Casa Județeană de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiză Medicală nr. 3 Mediaș.

14:28

La două școli din Sibiu, programul „Masa caldă” continuă cu sandvișuri și mere pentru elevi și cu preparate gătite pentru preșcolari. Director: „Ar trebui să se generalizeze”

Școala Gimnazială nr. 23 și „Radu Selejan” rămân și în acest an în cadrul programului-pilot „Masa caldă”, dar în locul unor mâncăruri calde, elevii vor primi tot sandvișuri. Potrivit directorilor, chiar și așa, copiii abia așteaptă să primeacă pachetul alimentar din cadrul proiectului.

13:35

FOTO Primii metri din tunelul de pe tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Pitești. Din 2028 se va circula de la Constanța la Nădlac doar pe autostradă”

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian, Pistol, a anunțat astăzi că din 2028 se va putea circula doar pe autostradă, între Constanța și Nădlac.

12:56

Alte opt blocuri din Sibiu vor fi renovate energetic: licitație lansată

Primăria Sibiu a lansat un  nou anunț de licitație pentru proiectarea și executarea lucrărilor de renovare energetică a opt clădiri rezidențiale multifamiliale din oraș. Proiectul vizează blocurile de locuințe situate în diverse zone ale orașului, fiecare având propriile sale cerințe și specificații.

11:49

Un nou proiect imobiliar pe malul Cibinului în consultare publică. Construirea unui pod în prelungirea străzii Pedagogilor adusă în discuție

Direcţia de Amenajarea Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Sibiu anunță prin Serviciul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului organizarea unei consultări publice în vederea realizării unui Plan Urbanistic pentru Zone Construite Protejate (PUZCP) dedicat unui proiect imobiliar nou pe strada Morilor.

10:47

Petronela, o tânără de 37 de ani din Sibiu, are nevoie de ajutor pentru o operație care i-ar putea salva viața. Soțul: „Vreau să-i redăm zâmbetul”

Petronela Dodo, o fată veselă și plină de viață, așa cum o descriu prietenii și familia, trece prin momente în care are mare nevoie de ajutor. A fost diagnosticată de curând cu cancer. Pentru că în lupta cu această boală, cu cât intervii mai repede, cu atât șansele de a învinge sunt mai mari, tânăra a primit vești bune de la un spital din Brașov unde se poate interveni pentru ca fata să aibă șanse de vindecare. Intervențiile însă costă peste 15.000 de euro, sumă care depășește posibilitățile familiei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2384

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus