Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-1°C

Elevi și studenți pasionați de tehnologie vor căuta soluții la problemele de mediu din Sibiu în cadrul unui hackathon

Elevi și studenți pasionați de tehnologie vor căuta soluții la problemele de mediu din Sibiu în cadrul unui hackathon

În perioada 17-18 noiembrie, Sibiu IT Cluster organizează un hackhathon de 24 de ore, în care elevi, studenți sau oricine pasionat de tehnologie poate lucra în echipă la o idee și poate prezenta un proiect în fața unui juriu format din profesioniști și oameni de business din companiile locale de IT.

Prima ediție a hackathonului pune reflectoarele pe problemele de mediu ale comunității sibiene și dă posibilitatea echipelor să vină cu o propunere pentru una din temele predefinite, fie că e vorba de energie reutilizabilă, ecologie urbană, protejarea biodiversității sau ecohacking.

Cele 24 de ore de lucru intens se vor desfășura în spațiile puse la dispoziție de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Echipele vor avea susținerea unor mentori cu experință și vor putea lucra la o idee inovatoare, pe care o pot duce de la zero la stadiul de prezentare a unei simulări în fața unui juriu. Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, iar organizatorii oferă premii în bani pentru primele trei echipe câștigătoare.

Daniel Hunyadi, coordonatorul inițiativei „Open Your Mind”, în cadrul Sibiu IT Cluster, transmite că evenimentul face parte din seria de evenimente educaționale Open Your Mind, prin care se urmărește încurajarea schimbului de idei, de experiențe și în același timp contribuția la dezvoltarea unei comunități tech în Sibiu. „Tinerii au multe idei despre cum Sibiul poate fi un oraș mai sustenabil cu ajutorul tehnologiei, iar noi am setat cadrul ca aceste idei să prindă viață. E o oportunitate foarte bună ca participanții să învețe despre procesele de ideație, despre cum alegi caracteristicile esențiale ale produsului pe care vrei să-l dezvolți, cum prezinți ideea ta în fața altor oameni pentru a-i convinge că proiectul tău merită să fie dezvoltat. Va fi o experiență intensă și valoroasă pentru participanți”, a spus Hunyadi.

Înscrierile pentru hackathon se fac până pe 10 noiembrie, iar echipele pot avea între doi și cinci membri cu vârsta peste 16 ani. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 535

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus