Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
6°C

„Coridor al sălciilor”, „buzunare de odihnă”: Proiectul de amenajare a malurilor Cibinului cu piste de biciclete a fost premiat de Uniunea Națională a Arhitecților

„Coridor al sălciilor”, „buzunare de odihnă”: Proiectul de amenajare a malurilor Cibinului cu piste de biciclete a fost premiat de Uniunea Națională a Arhitecților

Proiectul Primăriei Sibiu de amenajare a malurilor Cibinului a fost premiat în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură, cel mai important eveniment profesional al breslei arhitecților, organizat constant, din doi în doi ani, din anul 1994, de Uniunea Arhitecților din România.

„Acest proiect a fost bine primit de sibieni, iar prin premiul acordat de OAR București în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură la categoria Spațiul Public și Comunitar se confirmă și calitatea proiectului din punct de vedere al specialiștilor în amenajare și construcție. Este o încurajare importantă, mai ales în contextul în care avem inițiate proiecte pentru continuarea creării de piste și pe tronsoanele din aval și amonte de cel deja amenajat”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Proiectul tehnic pentru amenajarea malurilor Cibinului, studiat de echipa de specialiști care a acordat premiul, a fost realizat pentru Primăria Sibiu de firma FIP Consulting - arhitecții Eugen Bănuță și Mădălina Mihaela Toma, urb. peisag. Ioana Aflorei, urb. peisag. Nicoleta Dobre și urb. Lucia Cozma.

În prezentarea proiectului câștigător, autorii au precizat că „soluția propusă abordează râul ca pe un coridor verde, prin crearea unei relații între cadrul natural și cel antropic. [...] Compoziția amenajării are la bază contextul urban cu funcțiunile existente, direcțiile de parcurgere și conexiunile cu podurile, relaționarea cu stațiile de transport urban, controlarea perspectivelor raportate și la malul învecinat și nu în ultimul rând, vegetația existentă care definește imaginea râului, un „coridor al sălciilor”. De-a lungul traseului, trecătorul va descoperi “buzunare” de odihnă tratate diferit, la nivel de mobilier urban/textură/cromatica vegetației, tocmai pentru a crea diversitate și a-l determina să parcurgă întregul traseu amenajat.”

Reamintim că pistele pentru biciclete de pe malul Cibinului, împreună cu deck-urile și balcoanele pentru odihnă și relaxare, au fost deschise sibienilor în 4 august anul acesta, după finalizarea unei investiții în valoare de 11,4 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile obținute de Primăria Sibiu. Constructorul care a realizat lucrarea a fost compania sibiană CONA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3791

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Mariposa Arhitecti

Acum 3 săptămâni

Ati nenorocit orasul cu lucrarile voastre! Vrem Sibiul cum era in anii 80! Mic si cochet!
Raspunde

Carcotel

Acum 3 săptămâni

Deci NU cred, pur si simplu NU cred ca s-a folosit termenul de "coridor al salciilor" cand de fapt exact acei arbori au fost taiati :)))))))) Asta inseamna sa dai bani unde trebuie si cine primeste banutii sa latre ce trebuie. Fantastic. "Coridor al salciilor" e in capul lu Fodoristan si a mafiotilor ei
Raspunde

Ela Popescum

Acum 3 săptămâni

Coridor - cred că e dactilo-greseala. A se citi CIMITIRUL CU CIOTURI DE SALCII DEFRISATE Traseul "pute", mirosul e dubios, și nu mă refer la preț (preț de autostradă 11 milioane euro pentru 4 km)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus