Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

CSU Sibiu pierde în deplasare la Mureș în etapa a șaptea a Ligii Naționale de Baschet

CSU Sibiu pierde în deplasare la Mureș în etapa a șaptea a Ligii Naționale de Baschet

CSM Târgu Mureș a câștigat meciul cu CSU Sibiu din etapa a șaptea a Ligii Naționale de Baschet Masculin, de pe teren propriu. Formația lui George Trif s-a impus cu scorul de 80-66, pentru a ajunge la bilanț 3-3, în timp ce sibienii stau cu 4-2.

Colegii de la baschet.ro relatează cum a decurs partida:

Dragoste și Pratt au marcat primele patru puncte pentru sibieni, timp în care Person și Gajovic au adus trei pentru mureșeni. Person, Jeremic și Santa au condus un run de 9-0 al gazdelor. După coșul de trei puncte al lui Jerry, tabela indica 12-4 și Rinkevicius s-a văzut nevoit să ceară timeout. Person a dus diferența în double-digits, în tranziție. Uță a oprit run-ul mureșenilor, înainte ca Person să lovească de la distanță. Ivanov a punctat prin același procedeu. Uță a readus deficitul la cinci lungimi, cu un coș de la semi-distanță. George Trif a cerut timeout-ul când avansul echipei sale a ajuns la doar două posesii. După primul sfert, gruparea gazdă conducea doar cu 21-18.

Borșa a deblocat tabela în parțialul secund. Jeremic l-a completat cu un coș de trei, înainte ca Barro să înscrie din căciulă. Gajovic a continuat recitalul triplelor pentru gazde. Ivanov a răspuns cu același procedeu. Mureșul a revenit la o diferență de două cifre, 35-25, prin Santa și Gajovic. Autohtonii Uță și Dragoste au reușit rapid patru puncte la rând, forțând un nou timeout al adversarilor. Ardelenii au venit și la o posesie, după dunk-ul lui Barro, înainte ca Person să puncteze în tranziție. La pauza mare, vulturii erau conduși cu 40-36.

După două minute și jumătate de secetă, Ivanov a adus primul coș al reprizei, printr-un step-back de trei puncte. Oaspeții au venit la un punct, prin Pratt, doar că Person a înscris imediat de la semi-distanță pentru a oferi puțină liniște echipei sale. Ivanov a egalat de la libere, înainte ca Gajovic să puncteze printr-un floater. Jeremic a readus diferența la două posesii, 50-45. Martinic a adăugat alte trei puncte la diferență cu un stop-șut de afară. Cu 10 minute înainte de final, CSM Târgu Mureș conducea cu 53-47.

Sfertul al patrulea a fost inaugurat de tripla lui Paliciuc. Barro a venit cu un coș de sub panou în replică. Dragoste a redus deficitul la patru puncte, printr-un coș de afară. Lowrance a bifat o reușită similară, dar de la o distanță mult mai mare. Pivotul gazdelor a repetat isprava și în posesia următoare și Mureș se distanța la două cifre: 62-52. Boloni s-a alăturat și el spectacolului de la trei puncte. Run-ul gazdelor a ajuns la 15-0 și a fost oprit de un coș de sus al lui Barro. Diferența creată s-a dovedit irecuperabilă pentru sibieni, care au cedat cu 80-66.

Goran Gajovic a fost MVP-ul partidei, terminând cu 14 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Tot 14 puncte a avut și Jakob Lowrance. Din tabăra oaspeților, cel mai bun marcator a fost Rareș Uță, cu 11 puncte, iar Pavlin Ivanov și Mouhammed Barro au mai fost în double-digits, cu 10 puncte.

În runda următoare, CSM Târgu Mureș va juca pe terenul celor de la SCM U Craiova, în timp ce CSU Sibiu primește vizita lui CSM Petrolul Ploiești.

Foto: Bogdan Isailă / baschet.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: CSU Sibiu

Vizualizari: 758

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus