Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Explicația primăriei pentru străzile Enescu și Axente Sever: ”Lățimea permite circulația pe două benzi dacă locatarii nu blochează o bandă”

Explicația primăriei pentru străzile Enescu și Axente Sever: ”Lățimea permite circulația pe două benzi dacă locatarii nu blochează o bandă”

Actualizare:

Primăria Sibiu susține că străzile George Enescu și Axente Sever din zona 3 Stejari sunt marcate corect, pentru că sunt suficient de late, astfel încât, deși sunt cu sens unic, să poată fi circulate de două autoturisme în același timp. Cu o condiție: să nu fie parcată nicio mașină.

”Lățimea străzii permite circulația pe două benzi dacă locatarii nu blochează o bandă prin parcarea pe carosabil. Astfel, s-a marcat axul drumului care separă cele două benzi”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Articolul inițial:

După ce Apă Canal și Primăria Sibiu nu au reușit să se sincronizeze atunci când s-a asfaltat strada George Enescu, și a trebuit reparată de două ori în decurs de o lună, acum, aceeași stradă a fost marcată greșit, susțin locuitorii. Aici este sens unic încă din 2016, atunci când s-a schimbat planul de circulație în zonă, iar noile marcaje sunt ca pentru o stradă cu două benzi.

Turnul Sfatului a relatat recent situația de pe strada George Enescu. La finalul lunii septembrie, strada a fost asfaltată, însă intrarea muncitorilor pe stradă a fost privită cu suspiciune atunci de o parte din locuitori, pentru că acolo se știa de câteva luni că sunt probleme cu rețeaua de canalizare. Cetățenii susțin că au făcut mai multe sesizări la Apă Canal și nu au primit niciun răspuns.

După două săptămâni în urma asfaltării, însă, un canal a cedat, iar societatea Apă Canal a trebuit să intervină de urgență. S-a săpat pe o distanță de 50 de metri la o adâncime de 5 metri, iar toată lucrarea de reabilitare a asfaltului a fost ruinată.

”După ce cu surle și trâmbițe se anunță asfaltarea străzii George Enescu, la două săptămâni după asta arată ca după bombardament. Asta, în condițiile în care s-au făcut mai multe sesizări la Apă Canal cu cel puțin două luni înaintea asfaltarii. Ar fi interesant de știut de ce nu s-a investigat atunci corect și complet situația. Pe lângă asta, au mai deteriorat acum și trotuarele, din cauza greutății camioanelor”, spune un cetățean din zonă.

Acum, strada a fost reparată, însă problemele nu s-au încheiat aici.

Din 2016, atât strada George Enescu, cât și Axente Sever au devenit cu sens unic, pentru viabilizarea traficului în zonă, însă marcajul a rămas cel inițial, ca pentru o stradă cu două benzi. Acum, locuitorii s-au așteptat ca după asfaltare să aibă parte de un marcaj corect, pentru că, spun ei, dacă sunt mașini parcate, așa cum se întâmplă zilnic, nu se poate circula pe marcajul propus de primărie.

”În loc să refacă marcajul acela care nu are nicio noimă și pentru care sunt sigur că s-a plătit o gramadă de bani, mai bine se marcau și locuri de parcare cu taxă. Acum se circulă și se parchează haotic, la fel ca până acum, nimic nu s-a schimbat”, ne spune un locuitor din zonă.

Neoficial, de la Primăria Sibiu am aflat că marcajele se refac prin copierea celor vechi, pe străzile unde au loc reparații.

”Pentru modificări aduse marcajelor rutiere se solicită în cadrul Comisiei de sistematizare a circulației din cadrul Primăriei Sibiu un plan de marcaje noi propuse”, am aflat neoficial de la Primăria Sibiu.

”În concluzie, pe nimeni nu a interesat să vină la fața locului, să vadă în ce stadiu se află strada și cum se circulă în zonă. Au făcut un copy-paste din birou pentru că așa e cel mai simplu”, spune un al locuitor.

Pe strada Axente Sever este aceeași situație. După o recentă reabilitare, marcajul e făcut ca pentru o stradă cu două benzi, deși are sens unic și se circulă peste marcaj, pe mijlocul drumului.

Oficial încă nu există un punct de vedere al Primăriei Sibiu, purtătorul de cuvânt al primăriei nu a transmis până la redactarea acestei știri niciun răspuns referitor la această situație.

Sursa foto: Turnul Sfatului, strada Axente Sever

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

24 comentarii

Ghelbu

Acum 3 săptămâni

Și toți își țin mașinile pe trotuar sau pe stradă. Sunt curios în ce condiții se pot ridica mașini având în vedere că unele sunt blocate vis-a-vis de porți unde oamenii își țin corespunzător mașina în propria curte.

Raspunde

Radu

Acum 3 săptămâni

Consider că marcajul este ultima problemă aici. Asfaltarea și reasfaltarea străzii din bani publici care au fost astfel pur și simplu risipiți, asta ar trebui anchetat și instituțiile de control a statului ar trebui să se autosesizeze. Cu atât mai mult că nu este prima dată când se asfaltează complet și după câteva zile/săptămâni/luni, străzile sunt sparte și apoi peticite prost. Ex. pentru cine nu își mai aduce aminte: Bâlea, Călțun, Ceferiștilor, Fabricii și multe altele...
Raspunde

@Radu

Acum 3 săptămâni

Din păcate legea e prost făcută, ca la romani putea spune. Aceiași întrebare am avut-o și eu, răspunsul ar fi: înainte sa asfalteze strada se cheamă reprezentanți apa, gaz, curent, companii telecomunicații li se pune în vedere să-și facă ce au de făcut, ca urmează asfaltare, se dau avizele și după se trezesc unii ca au "o urgență" și trebuie sapat(aici apa canal). Legal nu ai ce face, asa ca sapa... bine nici asa nu ar fi o problema dacă ar reface bine după aia, dar nu e cazul... Oricum apa canal are jumătate de oraș săpat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 3 săptămâni

Exemple fake. Călțun sigur nu a fost spartă după asfaltare, circul zilnic pe-acolo, Și celelalte sunt, probabil fake.
Raspunde

Radu

Acum 3 săptămâni

Și eu circul pe acolo și îți pot spune că după ce au fost asfaltate (unele general), au fost mai apoi sparte și peticite. O să invit un reporter TS și pe Călțun și pe Bâlea și acum pe Enescu să documenteze cât de bine sunt peticirile făcute după ce au terminat "intervenția" cei de la apa-canal, gaz, electica etc. Iar dacă e urgență se poate înțelege dar faptul că se arunca așa cu banii publici, asta nu ar mai trebui tolerat de către niciun cetățean contribuabil. Faptul că sunt sau nu sunt marcate corespunzător, e doar o deturnare a atenției și nimic mai mult.
Raspunde

Sz

Acum 3 săptămâni

Toate strazile cu sens unic sunt macate in acest mod , nu mai aveti ce scrie?
Raspunde

Andrei

Acum 3 săptămâni

Pai au făcut 2 benzi pe sens sau dacă e cu sens unic trebuia doar o banda, în condițiile în care strada permite doua?
Raspunde

Nonick

Acum 3 săptămâni

Exista strazi cu mai multe benzi si cu sens unic, nu e nici o problema. Bulevardul Victoriei are doua benzi de la intersectia cu Transilvaniei pana la cea cu Banatului, dupa care are chiar trei benzi.
Raspunde

Sibian

Acum 3 săptămâni

Aproape toți cu mașinile pe trotuare, iar curțile sunt goale. Nu văd altă cauză pentru care s-a trecut la sensul unic decât acela de a satisface comoditatea proprietarilor șoferi (viitorilor alegători). Iar dacă ești biciclist ești acum nevoit, pentru a circula legal și în siguranță, să mergi pe jos, pe lângă bicicletă în sensul opus celui unic permis, deși ar fi putut fi legal exceptate biciletele. Din păcate, această situație e valabilă pe multe alte străzi din Sibiu și din țară.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Radu

Acum 3 săptămâni

Cu bicicleta pe trotuar? Hai ca ești deștept...
Raspunde

@Radu

Acum 3 săptămâni

Da postache, pe lângă bicicletă ai voie pe trotuar. Hai că ești papagal.
Raspunde

Alt Sibian

Acum 3 săptămâni

Da mai lasa-ne frate cu toacla ta de rahat...zici ca tot orasul trebuie sa se inchine in fata astora cu toacle. Sa ma --- pe ele toacle ca deja ma crizeaza cata importanta nejustificata se da subiectului bicicleta! Azi maine o sa aveti pretentia sa va dea si ambulanta prioritate astora cu biciclete!!!
Raspunde

@Alt Sibian

Acum 3 săptămâni

Multă URĂ mai aveți și niciun argument! Am sesizat o RESTRICȚIE DRASTICĂ la care sunt supuși bicicliștii atunci când se înființează sensuri unice, iar dvs. susțineți că vizez priorități. Probabil locuiți pe o stradă cu sens unic și vă PLACE să vă lăsați mașina în stradă. Reacția dvs. trădează că vă aflați în această situație.

Raspunde

Rating-ul comentariilor pe TS

Acum 3 săptămâni

Turnul Sfatului CUM a evaluat ratingul mesajului trimis de Alt Sibian?

Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 săptămâni

Din pacate cine a scris articolul habar nu are de codul rutier. Pe o strada cu sens unic se pot marca 2 benzi daca latimea strazii o permite.Deasemenea se pot marca si o banda de circulatie si parcari. Totul depinde de administratorul drumului si politia rutiera.Intelegem ca cetatenii de pe strada George Enescu ar vrea sa nu fie nici un marcaj ca sa poata parca haotic fiecare unde vrea.
Raspunde

D.

Acum 3 săptămâni

Exact ca pe O.Goga. Au asfaltat ,apoi au uitat că trebuie marcaje

Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 săptămâni

Cat despre cat a costat marcajul ati ramane surprinsi in nici un caz foarte mult cum insinuati.Primaria are contract cu o firma care executa marcaje rutiere la preturile negociate in 2019 cand a fost semnat acel acord cadru.
Raspunde

Radu

Acum 3 săptămâni

Nu marcajul e în discuție, ci despre a asfalta o stradă și apoi după scurt timp a efectua lucrări de apă canal, etc. care apoi se repară petecind drumul. Bani aruncați, organizare defectuoasă și incompetență... cam despre asta este vorba.
Raspunde

Corbul

Acum 3 săptămâni

Vivi dragă! Te cheamă Astrid și Ioana la ceai în oficiul de la etajul 2.
Raspunde

Ionica

Acum 3 săptămâni

Chiar ne cred tâmpiții satului? Dacă era vorba de “a permite circulația pe două sensuri “ nu o făceau sens unic!!! Dacă este sens unic atunci marcajul longitudinal trebuia făcut cu delimitare a zonei de parcare pe modelul ales!!! Nici cum nu iasă iar explicația primăriei este de toată jena!!! Urat din partea lor să vină cu explicații puerile pe care niciun copil de clasa primară nu ar crede-o!!!
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 3 săptămâni

Prima data cand sunt de acord cu primaria. Dar aici se termina. Urmatoarea intrebare pe care o pun primăriei e: comozilor astora care au curti, dar blocheaza drumul public din lene, de ce nu le luati o sutana pe luna, ca si abonament ha? De ce doar sarakii de la blocuri sunt inclusi in mizeria aia de regulament pe care vreti sa o implementari? Locatarii caselor ar trebui sa die primii obligati sa dea bani, pentru ca ei ocupa domeniul public degeaba...
Raspunde

Gheorghe hater profesionist!

Acum 3 săptămâni

Si hater si prost! Sa moara si capra vecinului nu ba Gheorghe?
Raspunde

Ioan @ Bloc

Acum 3 săptămâni

sa le faca strazi cu sens unic , cu locuri de parcare cu abonament la 100 RON bucata
Raspunde

Corbul

Acum 2 săptămâni

Dacă Turnul Sfatului are un interes ar putea vizita str. Mărăști unde s-a putut efectua o marcare corectă. Primăria Sibiu bate câmpii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus