Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Datornicii, lăsați fără locuințe. Mai multe case și apartamente sunt vândute la licitații pentru recuperarea datoriilor

Datornicii, lăsați fără locuințe. Mai multe case și apartamente sunt vândute la licitații pentru recuperarea datoriilor

Proprietăți care valorează zeci și sute de mii de euro sunt scoase la licitație după ce judecătorii au decis să le execute silit în cadrul unor sentințe civile. Se întâmplă cel mai des în cazul datoriilor neonorate. Aceste executări nu sunt însă o excepție, astfel de proceduri având loc periodic pe parcursul anului.

Doar un singur executor judecătoresc a publicat într-o zi cel puțin cinci anunțuri de vânzare imobiliară. Într-un caz e vorba despre vânzarea unei case cu terenul aferent cu suprafețele de 417, respectiv 501 mp, situate pe Aleea Călăreților din Șelimbăr. Imobilul teren împreună cu casa a fost evaluat la peste 340.000 euro sau 1,7 milioane lei, fiind scos la licitație cu același preț. Execuția a fost încuviințată prin încheiere civilă, în baza contractelor de credit, de ipotecă mobiliară, de fidejusiune, dar și de garantare. Curios este că proprietarul imobilului este garant fidejusor, de la care banca creditoare vrea să recupereze suma de peste 2,6 milioane lei.

Tot o casă și terenul aferent, mai exact o cotă parte din el, se vinde pe strada Moldovei din cartierul Ștrand. Acolo, conform publicației de vânzare imobiliară a executorului judecătoresc, este vorba despre o încheiere civilă care a încuviințat executarea proprietății în baza unui contract de donație. Astfel, în acest caz se dorește recuperarea unei datorii de către o persoană fizică în sumă de 200.000 euro. Imobilul a fost evaluat la aproape 81.000 euro, iar prețul de strigare în cadrul licitației a fost diminuat la 60.745 euro.

Tot în această perioadă vor fi organizate două licitații de vânzare a două apartamente cu trei camere – unul la Sibiu, de pe strada Vasile Aaron și altul de pe strada Pictor Brana din Șelimbăr. Acestea sunt evaluate la 74.000 euro, respectiv 95.100 euro. În ambele cazuri e vorba de recuperarea unor datorii ale persoanelor fizice.

Un alt apartament, cu două camere și dependințe, din Mediaș, va avea prețul de strigare de 11.205 euro, diminuat de la 14.940 euro, la cât a fost evaluat.

Executorul judecătoresc ne-a explicat că nu e vorba de „un boom” al executărilor silite. El a precizat că astfel de încheieri civile se dau periodic, pe parcursul anului, motivele fiind diverse: neplata creditelor, recuperarea datoriilor sunt printre cele mai frecvente.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 30607

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Chmncvh

Acum 3 săptămâni

vor aparea tot mai multe astfel de anunturi intrucat incepe sa se stranga lantul in jurul datornicilor si vor fi tot mai multi care nu vor mai avea din ce sa plateasca...
Raspunde

Igor

Acum 3 săptămâni

Pai e o mafie din justitie si sunt vreo cativa camatari cu acte care se ocupa si cumpara prin interpusi...
Raspunde

Daniela

Acum 3 săptămâni

Executorii NU AU DREPTUL DE A MAI EXECUTA NICIO FIINTA!!! DIN 2013! EI VOR FI ARESTATI SI JUDECATI DE CATRE TRIBUNALELE MILITARE ALE ALIANTEI ARMATE SUB JURISDICTIA CAREIA NE AFLAM! SOMAȚI- I SA SE OPREASCA!!! Doar cei care trebuie să răspundă în fața Tribunalelor Militare, politicieni, bancheri, pedofili, ordinari, masoni,doar ăștia pot fi executați! Este vremea judecății! Capul sus și luați atitudine! Va pot pune întreaga documentație la dispoziție! Suntem sub lege militară dar hoții nu spun!

Raspunde

Dumi

Acum 3 săptămâni

Vorbesti serios doamna Daniela, sau glumesti? Pentru ca si la mine este o problema similara. (adica a luat un frate pe furis bani din banca si l-a pacalit pe tata sa gireze cu apartamentul si dupa am aflat de la banca ca nu si-a platit nici o rata) Ce ar as mai putea face eu in acest caz sa nu-mi pierd apartamentul din cauza acelui infractor de frate? Sau sunt condamnat?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus