Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

MedLife începe folosirea dronelor pentru transportul probelor biologice de laborator

MedLife începe folosirea dronelor pentru transportul probelor biologice de laborator

Medlife introduce sistemul de transport cu dronele pentru probele biologice de laborator, anunță reprezentanții companiei printr-un comunicat de presă. Deocamdată, transportul cu dronele este testat în județul Bihor și Arad, sistemul urmând a fi extins și în alte părți din țară. 

Pentru început, transporturile au loc pe raza a patru localități din județul Bihor (Aleșd, Beiuș, Marghita, Salonta) către Oradea și Arad, urmând ca în viitorul apropiat proiectul să fie extins la nivelul întregii rețele medicale din țară. Cu o lungime de 120km, ruta dintre Oradea și Arad este în prezent cel mai lung traseu de zbor cu drona pentru probe medicale, din Europa, traseul fiind realizat în mai puțin de o oră, transmite sursa citată. 

„Alături de expertiza și pregătirea medicilor și specialiștilor noștri, obținerea unui act medical performant are la bază, în același timp, și mijloacele tehnologice. Ca parte a misiunii noastre de a oferi pacienților cea mai bună îngrijire, investim constant în modernizarea Grupului MedLife cu echipemente de ultimă generație, fie că ne referim la roboți chirugicali, ecografe, aparatură de laborator și nu numai. Toată această deschidere către inovație, dar și curajul de a experimenta, ne-au ajutat să ne consolidăm poziția de lider al pieței, punând în același timp umărul la modernizarea medicinei românești. Suntem mândri să consolidăm statutul nostru de pionier în domeniu și să aducem viitorul medicinei mai aproape de prezent. Am efectuat deja cu succes primele zboruri de probe biologice cu drona, iar această reușită ne dă încredere în planurile de viitor conturate în această direcție”, declară Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group. 

Durata medie de transport de la primele puncte de recoltare pâna la Oradea este în jur de 19 - 28 de minute pe sens, respectiv mai puțin de o oră între Oradea și Arad, drona zburând cu o viteză de aproximativ 122 km/h. Acest lucru înseamnă o economie de timp mai mare de 50% în comparație cu transportul la sol, adăugând în același timp și opțiunile suplimentare de ridicare și livrare prin autonomia oferită de sistem. Ca urmare, MedLife reușește să ofere pacienților rezultate mai rapid, scurtând timpul de răspuns pentru 76% din gama de analize de laborator. 

Noul sistem de transport introdus de MedLife are la bază 3 drone Swoop Aero Kite, dotate cu tehnologie de ultimă generație și softuri performante, care permit transportul probelor în condiții depline de siguranță. Aeronavele sunt complet autonome, un singur pilot fiind capabil să monitorizeze simultan mai multe drone. Factorul uman mai intervine doar pentru încărcarea și descărcarea probelor, iar în acest sens, echipele medicale locale din cele 4 puncte de recoltare, precum și din laboratoarele MedLife Oradea și MedLife Arad, au fost instruite corespunzător de specialiștii certificați din echipa Skyy Network.

În fază următoare, compania anunță că va iniția noi demersuri pentru extinderea numărului de locații, prin includerea pe trasee a punctelor de recoltare din județele Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Timiș și Caraș-Severin. Dronele vor acoperi transportul de la punctele de recoltare situate în afara orașului în proporție de aproape 100%, înlocuind astfel transportul cu autovehicule, utilizat în mod obișnuit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus