Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

E oficial: Fabrica de Cultură a intrat în proprietatea municipiului Sibiu

E oficial: Fabrica de Cultură a intrat în proprietatea municipiului Sibiu

Fabrica de Cultură a intrat oficial în patrimoniul Municipiului Sibiu după intabularea acestui imobil în Cartea Funciară. Sibiul se alege astfel cu o locație care a făcut celebru spectacolul „Faust” în regia lui Silviu Purcărete și pe care autoritățile municipale au promis s-o păstreze și s-o dezvolte anume în scop cultural.

Primăria Sibiu a primit extrasul CF în care a fost notat contractul de vânzare-cumpărare pentru spațiul situat pe str. Triajului, alcătuit din clădiri în suprafață de peste 6.700 de mp, incluzând Fabrica de Cultură, precum și terenul în suprafață de 34.000 mp, au transmis luni dimineața reprezentanții municipalității.

„Clădirea în care a fost amenajată Fabrica de Cultură serveşte de 8 ani ca un spațiu închiriat pentru spectacolele teatrului național sibian. Odată cu achiziția și intabularea acestei clădiri, dar și a celorlalte construcții și a terenului aferent, Teatrul Național Radu Stanca va putea să își continue activitatea aici. Se vor putea amenaja ateliere, depozite și spații indoor sau outdoor de activitate a celor trei instituții culturale ale noastre”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, prin același comunicat.

Citește și: Sibiul a cumpărat Fabrica de cultură cu 6,3 milioane de euro. „Încheiem cu succes un proiect de salvare a unui spațiu cu puternice influențe în peisajul cultural”

Reamintim că acest spațiu a fost achiziționat de Primăria Sibiu în cadrul unei licitații organizate la finalul lunii octombrie de reprezentanți ai CITR, societatea care administrează insolvența SC Construcții SA, fostul proprietar al imobilului și terenului. Prețul de achiziție a fost de 5.290.000 Euro, fără TVA, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Sibiu.

Precizăm că până la achiziția spațiului, administrația Teatrului Național „Radu Stanca” plătea 55,958 de lei (echivalentul a 11.373 de euro), la care se adaugă TVA, chirie lunară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Sdfg

Acum 2 săptămâni

o groaza de bani cheltuiti pe ceva care nu era chiar necesar si nici nu merita atatia bani...
Raspunde

Gigi Căciuleanu

Acum 2 săptămâni

Poate deratizează, înainte de orice, ca să nu mai alerge șobolanii printre picioarele turiștilor. Apoi poate dă un sens spațiului, dacă tot a plătit o căruță de bani cu care s-ar fi putut moderniza/extinde TNRS
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus