Joi,
22.02.2024
Ceata
Acum
-2°C

Director DEER: „Contractul pentru noua stație de transformare în Zona de Vest a Sibiului este în curs de adjudecare”. Investiția este așteptată din 2003

Director DEER: „Contractul pentru noua stație de transformare în Zona de Vest a Sibiului este în curs de adjudecare”. Investiția este așteptată din 2003

Eduard-Antal David, directorul Direcției management acces rețea al Distribuție Energie Electrică România (DEER), a anunțat că contractul pentru construirea unei noi stații de transformare în Zona de Vest a Sibiului este în curs de adjudecare. Acest proiect face parte dintr-un plan de investiții major, finanțat prin Fondul de Modernizare, care se ridică la valoarea totală de 80 de milioane de euro și se va derula pe parcursul următorilor cinci ani, a precizat David, joi, 16 noiembrie, la Sibiu, în cadrul conferinței „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, organizată de revista Transilvania Bussines.

Investiția este una strategică în Zona Industrială Vest a Sibiului, fiind crucială pentru modernizarea și extinderea capacității de distribuție a energiei electrice în regiune. Este o necesitate despre care vorbesc investitorii de mai mulți ani. Proiectul face parte din planurile DEER de a îmbunătăți infrastructura electrică și de a asigura alimentarea eficientă și sustenabilă a utilizatorilor săi, care numără aproximativ 4 milioane în 18 județe ale României.

Pe lângă acest proiect de la Sibiu, DEER are în derulare și alte inițiative la care a făcut referire Eduard-Antal David în cadrul conferinței. Potrivit lui, compania a finalizat recent cinci proiecte finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în valoare de 50 de milioane de euro, axate pe digitalizarea și contorizarea inteligentă a rețelei. De asemenea, DEER așteaptă aprobarea a nouă proiecte în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care vor contribui la eficientizarea consumului de energie atât pentru operatorul de distribuție, cât și pentru utilizatorii finali. 

Planul de investiții al DEER la nivelul celor 18 județe este de aproximativ 150 de milioane de euro anual.

Societatea are depuse nouă proiecte prin PNRR, pentru care așteaptă să semneze contractele. „Sunt proiecte care sunt în folosul operatorului de distribuție pentru asigurarea consumului de energie necesară regiei, pentru că și noi avem costuri și consum de energie electrică, nu doar utilizatorii. Și, bineînțeles, am accesat și avem semnat în acest moment, cu derulare în următorii 5 ani, lucrări finanțate din Fondul de Modernizare, în valoare de 80 de milioane de euro. Aș menționa unul, pentru că suntem la Sibiu – chiar unul din cele cinci proiecte este construirea unei stații necesare de foarte mult timp în Zona Sibiu Vest. În acest moment este în curs de adjudecare și probabil cât curând vom semna contractul de execuție și derulare a acestei investiții.

Pentru noi este important ca aceste investiții să asigure modernizarea instalațiilor electrice atât pentru a asigura alimentarea utilizatorilor existenți, cât și pentru mărirea și creșterea capacității de distribuție în vederea alimentării noilor utilizatori, noilor cerințe.

E foarte important pentru noi în a avea o colaborare și o comunicare strânsă atât cu administrațiile locale, cât și cu mediul economic, astfel încât proiectele noastre și planurile noastre de dezvoltare să fie focusate în aceeași direcție”, a mia spus reprezentantul DEER.

Investiție necesară din 2003

Amintim că alimentarea cu energie electrică a principalei zone industriale a SIbiului este una dintre cele mai grave probleme de infrastructură a municipiului. Aceasta poate fi rezolvată prin construirea unei noi stații de transformare, despre a cărei necesitate se discută din 2003.

Faptul că Zona industrială vest (ZIV) a Sibiului nu mai are putere energetică disponibilă pentru noi capacități de producție a devenit un fapt reclamat de către investitori încă din 2018. Asta în condițiile în care discuțiile despre creșterea puterii livrate în zonă se poartă din 2003, iar Primăria Sibiu a cedat 5.000 de mp de teren pentru o nouă stație de transformare din vara anului 2004.

În luna iunie a acestui an a fost lansată procedura pentru construirea acesteia, bugetul alocat fiind de peste zece milioane de euro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Gigi

Acum 3 luni

denumirea ar fi trebuit sa fie SEES (Scuza Eterna Electrica Sibiu) in loc de DEER. La o simpla cautare dupa Electrica Distributie Sibiu, Google va returna o nota de 1,2 acordata pe merit acestei institutii al carei cor principal este să încurce cetățeanul. Calitatea angajatilor este la cel mai jos nivel, miroase rău a pile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus