Duminică,
03.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

USR-iștii, după ce propun o femeie pentru funcția de primar: „Cursa pentru Primăria Sibiu nu e un concurs de săpat șanțuri”

USR-iștii, după ce propun o femeie pentru funcția de primar: „Cursa pentru Primăria Sibiu nu e un concurs de săpat șanțuri”

„Haideți să votăm competența, nu mușchii. Cursa pentru Primăria Sibiu nu e un concurs de săpat șanțuri.” Aceasta este reacția Dianei Mureșan, consilier local al USR, după ce întrebarea „Vor vota sibienii din nou femei pentru funcțiile cheie din județ și municipiu?” a fost pusă în conferința de presă în care Ruxandra Cibu Deaconu și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar.

Mureșan își arată susținerea față de Cibu Deaconu și spune, într-o postare pe facebook, că într-o Românie emancipată votul nu ar trebui să se dea în funcție de cromozomii XX sau XY, ci în funcție de competență și pricepere. 

Citește și Primul candidat anunțat oficial la Primăria Sibiu - Ruxandra Cibu Deaconu, USR: „Sibiul trebuie să meargă mai departe, un oraș în care toți prosperă. Promit să ascult, să învăț și să muncesc pentru acest oraș”

„Nu știu de ce apare întrebarea aceasta în spațiul public. Hai că mint, știu și înțeleg, doar că îmi este greu să fiu înțelegătoare cu prezența acestei întrebări în anul 2023. A apărut și azi la o conferință de presă la care am asistat și nu că ar fi fost o rea intenție a jurnalistului care a pus-o, ci e o întrebare care e pe buzele multor cetățeni, iar jurnalistul și-a făcut doar treaba.

Timp de sute de ani, primari ai Sibiului au fost exclusiv bărbați. Avem începând cu anul 2014 primar o femeie, până acum vreo 15 ani și prezența consilierelor era ceva rar prin consiliile locale (nu că în ziua de azi am fi ajuns la un echilibru între sexe).

Oare după câte mandate de primar ocupate succesiv de bărbați se va pune întrebarea: oare vor mai vota cetățenii din nou un bărbat? Într-o Românie emacipată, corectă, modernă votul nu ar trebui să se dea în funcție de cromozomii XX sau XY. USR Sibiu o are pe Ruxandra Cibu Deaconu USR Sibiu candidat pentru Primăria Sibiu. O susțin și o felicit pentru această asumare.

Haideți să votăm competența, nu mușchii. Cursa pentru Primăria Sibiu nu e un concurs de săpat șanțuri,” scrie consilierul USR.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Giurgiu

Acum 3 luni

Foarte adevărat ce spuneți dar nu cred sa mai votăm și independenți sau de pe altă planetă deoarece ne-au terminat PNL PSD
Raspunde

Xxx

Acum 3 luni

Are sanse cu o singura conditie: cursa sa se desfasoare pe trotinete!
Raspunde

Denisa only good vibes

Acum 3 luni

Ar fi ideal un primar transgender pentru ca love is love!
Raspunde

Ovidiu Oanta

Acum 3 luni

Cine este Diana Muresan? sa trezit la vorba si muta asta...nimic realizabil in CL si acum face gargara..
Raspunde

Cichicean

Acum 3 luni

Sunteti siguri ca aceasta doamna este intradevar femeie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus