Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

„Echipamentele și dotările rămân deficitare”. CJ Sibiu vrea să reducă infecțiile nosocomiale din Spitalul județean printr-o investiție de aproape 30 de milioane de lei: a lansat licitația cu clauză suspensivă

„Echipamentele și dotările rămân deficitare”. CJ Sibiu vrea să reducă infecțiile nosocomiale din Spitalul județean printr-o investiție de aproape 30 de milioane de lei: a lansat licitația cu clauză suspensivă

În cadrul unui amplu proiect finanțat prin PNRR, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu se pregătește pentru o modernizare majoră prin achiziția de aparatură medicală de ultimă generație. Acestea fac parte dintr-un proiect numit „Reducerea riscului de infecții nosocomiale”. Licitația pentru achiziția echipamentelor necesare a fost lansată.

Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii sanitare și dotarea spitalului cu echipamente moderne pentru a reduce riscul infecțiilor asociate asistenței medicale.

Valoarea totală estimată a achiziției este de aproape 30 de milioane de lei fără TVA, fiind repartizată pe 17 loturi diferite de echipamente, inclusiv sisteme de purificare a aerului, autoclave și analizoare microbiologice.

Pentru obiectivul de supraveghere a infecțiilor asociate asistenței medicale în cadrul SCJUS există Serviciul de supraveghere și prevenire a IAAM (Infecții asociate asistenței medicale - n.n.), care are în schema de personal doi medici epidemiologi.

„Totuși, cunoașterea permanentă a nivelului de incidență al IAAM, precum și a circulației agenților etiologici ai acestora în diferitele secții din spital nu sunt componente suficiente pentru prevenirea și mai ales pentru controlul acestora, deoarece infrastructura veche (a clădirilor propriu-zise și a dotărilor existente în aceste clădiri), circuitele funcționale necorespunzătoare și echipamentele vechi sau lipsa unor echipamente sunt tot atâtea motive pentru care prevenția și controlul IAAM rămân în continuare deficitare în SCJUS. Astfel, prin dotările realizate prin prezentul proiect se urmărește scăderea numărului de infecții înregistrat la nivelul SCJUS”, scriu reprezentanții autorităților județene în caietul de sarcini, aferent anunțului de licitație.

Astfel, printre echipamentele solicitate se numără:

Aparate de dezinfectie aer UV
Mașini de spălat instrumentar
Stații de sterilizare instrumentar bazate pe tehnologia cu plasma
Autoclave cu diferite capacități
Sisteme de purificare aer
Lavoare chirurgicale
Sisteme de monitorizare și management al medicamentelor
Analizoare microbiologice
Incubatoare și echipamente pentru laboratoare

Contractul prevede o perioadă de garanție de 24 de luni și asigură instruirea personalului pentru o utilizare eficientă a noilor echipamente.

Dosarul pentru obținerea finanțării a fost depus de CJ Sibiu în septembrie 2022, iar în mai 2023 a fost selectat pentru finanțare.

Licitația este programată să aibă loc pe data de 8 ianuarie 2024. Ca în majoritatea procedurilor de licitații publice mari din ultima perioadă, și de această dată procedura de atribuire a contractului de achiziție publică este supusă unor condiții speciale, incluzând o clauză suspensivă care condiționează încheierea contractului de alocarea creditelor bugetare necesare. În cazul nealocării acestor credite în termen de 6 luni de la încheierea procedurii, licitația va fi anulată.

Organizatorul licitației, CJ Sibiu transmite că ofertanții interesați trebuie să accepte aceste condiții și să își asume responsabilitatea pentru eventualele prejudicii în cazul anulării procedurii. De asemenea, aceștia sunt obligați să își prelungească valabilitatea ofertelor la cererea Autorității Contractante, în cazul aplicării clauzei suspensive.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1132

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Hermann Stadt

Acum 1 săptămână

Infecțiile nozocomiale din spitale și mai ales din serviciile de urgență sunt și rezultatul celor care vin în acest serviciu fara sa aibă o minimă educație despre apa&săpun.Pe langa boschetarii care au ales să-și distrugă viața din cauza alcoolului veți întâlni permanent o anumită etnie care nu doar că nu plăteste taxe la stat dar au și pretenția să fie primiți primii și imediat.Ce sa vorbim de igiena...cei care lucrează în UPU chiar lucrează chiar își merită banii.Sa nu mai zic de cei care trebuie să spele sau să curețe bolnavii care din nefericire trăiesc șinguri și ajung aici după zile in care nu a trecut nimeni pe la ei.Probabil veti cenzura comentariul pe motive rasiale,dar atunci mergeți într-o seară la UPU și vedeți voi realitatea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus