Sâmbătă,
12.10.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Cele mai frumoase clădiri împodobite de Crăciun, din centrul Sibiului. „Tot mai mulți antreprenori doresc ca locațiile lor să arate într-un anumit fel de sărbători”

Cele mai frumoase clădiri împodobite de Crăciun, din centrul Sibiului. „Tot mai mulți antreprenori doresc ca locațiile lor să arate într-un anumit fel de sărbători”

Sibiul prinde culori de sărbătoare în aceste zile. Tot mai multe clădiri din centrul orașului se îmbracă în decorațiuni de Crăciun care nu au cum să nu-ți atragă atenția atunci când treci pe lângă ele.

Art Hotel, hotelul Magister Seven, restaurantele Fain și Lumos, cafeneaua Amor Perfecto, palatul Brukenthal, restaurantul Atrium au prins culoare cu luminițele și verdele specific sărbătorilor de iarnă și au fost remarcate de Turnul Sfatului.

Centrul orașului este o adevărată feerie. Pe lângă Târgul de Crăciun care de mai bine de o săptămână a adus aerul sărbătorilor în oraș, mai mulți antreprenori, dar și instituții de cultură au decis să întregească peisajul de poveste și să decoreze fațadele clădirilor cu luminițe, brazi, globuri, dar și figurine. Decorul se îmbină perfect cu proiecțiile, dar și cu luminițele de la Târgul de Crăciun din Sibiu. 

Fațadă restaurant Fain:

Cei de la florăria á Coté sunt cei care s-au ocupat de decorarea celor mai multe restaurante și cafenele și am vorbit cu ei despre tendințele în materie de decorațiuni, dar și despre provocările pe care le întâmpină pe parcursul unui astfel de proces. Cea mai complexă lucrare a fost cea de la Art Hotel, de pe strada Centumvirilor, spun aceștia care sunt mândri și de decorarea hotelului Magister Seven, restaurantului Fain, a restaurantului Lumos și a cafenelei Amor Perfecto.

„Nu ne oprim aici. Avem de decorat peste 20 de locații publice și private. Cea mai grea lucrare a fost la Art Hotel, hotelul fiind situat pe o stradă cu sens unic, foarte îngustă și pavată cu piatra cubică care a îndeplinit toate condițiile pentru a ne îngreuna munca. Tot montajul a durat nu mai puțin de două zile, nici vremea nu a ținut cu noi. Lucrarea în sine putem zice că a durat o săptămână, 18 brăduți construiți manual, 150 metri de ghirlandă decorată, 18 jardiniere și 3 arcade mari”, au transmis cei de la florărie pentru Turnul Sfatului.

Fațada Art Hotel:

„Da, de la an la an tot mai mulți antreprenori doresc ca locațiile lor să arate într-un anumit fel de sărbători, de la clinici medicale, optică și până la bijuterii, hoteluri, cafenele. Restaurantul Fain, sau cel puțin fațada lui, a devenit viral pe rețelele de socializare și un reper pentru turiștii sibieni. Decorul cu ursuleți vine în urma vizitei proprietarilor în celebrul oraș Colmar, renumit pentru decorurile realizate pentru Crăciun”.

Provocarea cea mai mare pe care o întâmpină floriștii în fiecare an este vremea, iar trendurile în decorurile de Crăciun se dau la târgurile internaționale. „Noi facem propunerile în funcție de poziția locației și clădirea în care se află, dar și de domeniul în care activează. Plouă, ninge sau e ger, noi trebuie să montăm decorurile și să ne încadram în termenele stabilite cu clienții noștri”.

Fațadă hotel Magister Seven:

Cât mai multe elemente naturale

Sfatul celor de la florărie pentru cei care vor să își decoreze locuința este să folosească în proporție cât mai mare elemente naturale.

„Brad, ienupăr, tuia, pin, conuri, scorțișoară și luminițe. Apoi culorile vin în completare și bineînțeles în ton cu locuința și personalitatea proprietarului. La Crăciun trendurile sunt legate mai mult de forma globurilor, de idei noi inovative. De exemplu, noi am adus pentru clienții noștri suporți de brad în formă de trunchi de copac, cerb/cal. Dorim să urăm sibienilor sărbători cu liniște alături de cei dragi!”, au concluzionat cei de la florărie.

Fotografiile sunt realizate de Silvana Armat, iar imaginile sunt filmate de Adina Torop.

Intrare restaurant Lumos:

Restaurant Atrium:

Palatul Brukenthal:

Cafeneaua Amor Perfeto:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

Alex

Acum 10 luni

Foarte frumoase toate cu mult gust fără chichuri țigănești. Nu zic care mi-a plăcut cel mai mult dar zic care nu mi-a plăcut: decorarea din curtea muzeului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai tanase

Acum 10 luni

„Tot mai mulți antreprenori doresc ca LOCAȚIILE lor să arate într-un anumit fel de sărbători” Deci asa arata CHIRIILE lor acum.
Raspunde

@mihai tanase

Acum 10 luni

Insisti sa arați cât de erudit ești la fiecare articol!! Ti-am mai explicat la o alta postare legată de exact același cuvânt ca deși locație înseamnă chirie așa cum bine ai remarcat , acest termen a început sa fie acceptat și in sensul de loc de către Academia Romană deci e corect folosit in acest articol. In rest cauta-ti și tu un hobby mai productiv și relaxant!
Raspunde

Sibian

Acum 10 luni

Excelent Poarta și interiorul Muzeului arata superb! Foarte elegant și e altceva
Raspunde

Tony B

Acum 10 luni

Adaugati si MAX restaurant, e frumos decorat.
Raspunde

Rotariu

Acum 10 luni

Frumos! Se trezeste Sibiul? Pot face turism si fara primarie? E bine, atractii pentru cei dimprejur, asa cum va fi viitorul...
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 10 luni

Toate aceste aranjamente și decorațiuni sunt minunate și aduc un plus de culoare orașului în perioada sărbătorilor.Nu știu dacă în cazul pensiunilor,hotelurilor sau restaurantelor, ele se regăsesc si în prețul pe care îl plătesc turiștii...de fapt nici nu mă interesează.Stiu doar că atunci când merg undeva eu ca si turist ,vreau sa găsesc liniște, plăcere și confort chiar de la intrare.Nu îmi baga nimeni mâna în buzunar,știu de la început ce preturi sunt și e alegerea mea daca deschid sau nu ușa.Felicitari tuturor acelora care s-au ocupat de aceste clădiri:administratori, designeri sau alpiniști.
Raspunde

Sibian

Acum 10 luni

Palatul Brukenthal arata extraordinar și mai mult decât atât aici chiar simți ca e sărbătoare pentru ca e deschis publicului. Restul clădirilor au un anumit circuit, hotel sau restaurant. Felicitari tuturor. Totuși primaria sibiu ar fi puturlt investi mai mult în decorația orașului!
Raspunde

Gospodina

Acum 10 luni

In afara-i vopsit gardu', inauntru, leoparrdu'...
Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 10 luni

Palatul și Art Hotel excepționale
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus