Sâmbătă,
05.10.2024
Innorat
Acum
17°C

Șelimbărul vrea să devină ”zonă cu resursă turistică”. ”Vom avea șanse mai mari de dezvoltare, prin atragerea fondurilor europene”

Șelimbărul vrea să devină ”zonă cu resursă turistică”. ”Vom avea șanse mai mari de dezvoltare, prin atragerea fondurilor europene”

La propunerea primarului Mariu Grecu, consilierii locali au votat la ultima ședință a Consiliului Local, din 23 noiembrie, un proiect de lege prin care încep demersurile pentru ca Șelimbăr să devină zonă cu resurse turistice, informează administrația locală pe pagina de Facebook.

„Prin promovarea noastră ca zonă cu resurse turistice, vom putea beneficia de șanse mai mari de dezvoltare, prin atragerea fondurilor europene, asta ȋn condiţiile ȋn care proiectele de infrastructură turistică, tehnică şi de protecţia mediului vor fi promovate cu prioritate, prin programele naţionale, regionale şi judeţene de dezvoltare. Avem, de exemplu, zona Șopa care poate fi dezvoltată cu bani din fonduri europene”, transmite primarul Marius Grecu.

Ordonanța de Urgență 142 din 28 octombrie 2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național Secțiunea a VIII-a - zone cu resurse turistice prevede mai multe avantaje cu privire la aceste localități.

Astfel, în unitățile administrativ-teritoriale cu resurse turistice, „turismul constituie o activitate economică prioritară, iar investițiile pentru dezvoltarea acestei activități vor fi orientate cu precădere spre aceste zone”, anunță Ministerul Dezvoltării.

De asemenea, Ordonața prevede că „Proiectele de infrastructură specific turistică, tehnică și de protecția mediului, pentru unitățile administrativ-teritoriale cu resurse turistice, vor fi promovate cu prioritate, prin programele naționale, regionale și județene de dezvoltare”.

În documentația justificativă cu care administrația locală din Șelimbăr va cere să intre în zonele cu resurse turistice se explică faptul că aici sunt conservate mai multe monumente istorice, că există muzeu, că se păstrează obiceiuri și tradiții specific locale și că există instituții de spectacole și concerte. Aici se vorbește despre Corul Vestala.

Se menționează de asemenea că aici se află Situl de Importanță Comunitară Oltul Mijlociu – Cibin – Hârtibaciu.

Aria se întinde în vestul județului Brașov, sud-estul județului Sibiu, unde intră și Șelimbărul și nordul județului Vâlcea.

”Oltul Mijlociu – Cibin – Hârtibaciu reprezintă o arie naturală (încadrată în bioregiune alpină și continentală aflată la poalele Munților Făgăraș, pe Valea Oltului) ce conservă habitate naturale de tip Păduri de fag Luzulo – Fagetum și Tufărișuri alpine și boreale și protejează o gamă faunistică variată”, se menționează în documentație.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Unul

Acum 10 luni

Gargară. Nu au oamenii cu care să facă așa ceva și nici nu-s capabili să-i atragă. Grecu, chiar dacă o furat câteva idei, nu-i în stare să implementeze altceva decât jafuri și tunuri imobiliare împreună cu securiștii și masonii care l-au scos curat dar ascultător din jafurile lui Maricuța, când era vice. De fapt, tot proiectul ăsta este tot despre prăduit banii publici oamenilor, ca și antiromânii de la Sibiu.
Raspunde

Un român

Acum 10 luni

Tufărișurile alpine și boreale de la Șelimbăr :-) ar merita protejate pe bani foarte mulți de trădătorul Grecu și haitele adunate de el în jurul lui.
Raspunde

Un român

Acum 10 luni

*prădătorul Grecu. Autocorrectul, bată-l vina! Dar merge foarte bine și trădătorul, că nu pe cei din Șelimbăr îi ocrotește când îi jefuiește așa.
Raspunde

Q

Acum 10 luni

La ăștia le plac tufișurile, ca să se ascundă când o să umble poliția să-i lege pentru jafurile pe care le fac. :-)
Raspunde

Rostogan

Acum 10 luni

Selimbar zona turistica?? Poate zona care sa participe cu sanse reale de castig la competitia nationala "cele mai inghesuite blocuri".
Raspunde

Cartierul Selimbar!

Acum 10 luni

Care Selimbar? Cartierul Selimbar cel care este capusa Sibiului? Cartierul Selimbar care nu are nimic din ce ar trebui sa aibe o localitate cu pretentii si a carui cetateni pe buna dreptate trebuie sa se descurce cum pot si sa improvizeze la marginea legii ca sa poate sa duca o viata normala utilizand transport public, spital, scoala etc. din Sibiu!
Raspunde

Cetățean

Acum 10 luni

Lipsește un bazin de înot, vital in prevenirea unor boli și pentru sportul/ mișcare.... Nu vrem numai spatii de fițe !!!! Batem drumurile altor județe , ex Deva,Călimănești etc ..... gospodari mult maj capabili decât Sibiul .
Raspunde

Altul

Acum 10 luni

După ce i-au prins cu nu știu ce hoții pe la parcul industrial, acuma se profilează pe turism și mediu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus