Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Încă o încercare pentru a dezvolta „litoralul Ardealului”: CNI reia licitația pentru modernizarea a două zone „pline cu vegetație înaltă” în Ocna Sibiului

Încă o încercare pentru a dezvolta „litoralul Ardealului”: CNI reia licitația pentru modernizarea a două zone „pline cu vegetație înaltă” în Ocna Sibiului

Dezvoltarea infrastructurii în stațiunea turistică Ocna Sibiului dă bătăi de cap: deși banii pentru lucrări sunt promiși încă din 2019, până acum demararea proiectului se lasă așteptată - mai întâi din cauze birocratice, iar apoi din lipsă de interes a agenților economici.

Anunțat cu mult fast în 2019, apoi uitat în sertarele primăriei, ca până la urmă lucrurile să fie încurcate de rocadele guvernamentale, proiectul de dezvoltare a infrastructurii turistice din stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului intră într-o nouă procedură de achiziție în vederea identificării unei companii care să le execute. Prima licitație, anunțată la începutul acestei toamne, a fost anulată din lipsă de oferte. Următoarea a fost anunțată de Compania Națională de Investiții (CNI) pentru data de 6 martie 2024.

Printre altele, investitorul trebuie sărealizeze o zonă de campare pentru rulote, dar și să amenajeze zona lacurilor naturale pentru suma de aproape 10 milioane de lei. 

Proiectul se numește „Execuție lucrări pentru obiectivul de Investitii: Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului”.

Potrivit caietului de sarcini, pentru a asigura o diversitate cât mai mare a ofertei turistice şi a serviciilor puse la dispoziţia turiştilor, administraţia locală își propune să amenajeze în zona lacurilor naturale şi un camping. Zona de campare va putea fi utilizată de către iubitorii de drumeţii şi excursii care folosesc rulotele de vacanţă pentru cazare.

„Se propun lucrări de amenajare exterioară și modernizare a terenului. Lucările de modernizare cuprind realizarea de alei pietonale pavate, alei carosabile din pietriș și locuri de parcare verzi pentru rulote și mașini, amenajarea de spații verzi, plantarea de arbori ornamentali, cosmetizarea arborilor existenți, curățarea terenului de deșeuri, înlocuirea sistemului de iluminat exterior, realizarea de noi împrejmuiri, crearea de locuri de campat cu cortul, crearea a două pavilioane cu regim de înălțime parter, sistematizarea terenului și dotarea cu mobilier urban de ședere, coșuri de gunoi. Se vor amenaja locuri de joacă pentru copii și un teren de sport multifuncțional. De asemenea, se va rezolva scurgerea apelor pluviale și se vor prevedea rigole stradale”, este descrierea din anunțul de licitație.

Zonele la care se referă investiția se află pe strada Gării, precum și pe str. Salinelor - teren aproape în totalitate acoperit de vegetație înală. 

Citiți și: Cu rulotele la Ocna Sibiului: a fost lansată licitația pentru amenajarea zonei de campare, cu bani de la CNI. În 2019, primarul semna un contract de finanțare cu ministrul Turismului Trif, dar nu a mai solicitat banii

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Rostogan

Acum 5 luni

Sa fim cinstiti: din cateva lacuri aparute ca urmare a prabusirii unor saline n-o sa faci niciodata "litoral"!
Raspunde

Profu

Acum 5 luni

Degeaba, daca nu redeschid Lacul fara Fund ...
Raspunde

Eu

Acum 5 luni

Lacurile sunt izvor de sanatate dar administrarea este dificitara.Restaurante si magazine insalubre care nu sunt verificate niciodata de DSP. Plajele murdare, pline cu plasice ,nu se curata zilnic la inchiderea portilor. Sunt multi oameni la supraveghere la porti -acolo unde se iau banii-dar in interior nu supravegheaza nimeni. Portiunile de teren dintre lacuri pline de buruieni.Daca s-ar cosi ar da un aspect mai frumos.Da ce nu se planteaza copaci acolo unde este posibil? La intrarea de la poarta principala spre parcare auto printre panouri de incalzire apa sunt buruienile de 2m. Vara viitoare voi filma si voi posta public. Departe de ai numit litoralul ardealului.Primaria care a concesionat zona sa verifice ce se petrece si sa ia masuri pentru ridicarea confortului consumatorilor .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus