Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
4°C

Din fericire, votul vostru nu contează. Sau atunci când ajungi la mâna lui Pandele

Din fericire, votul vostru nu contează. Sau atunci când ajungi la mâna lui Pandele

O replică a președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a sunat extrem de prost, săptămâna trecută. ”Din fericire, votul vostru nu contează”, a replicat aceasta consilierului județean USR, Adrian Echert, într-o discuție legată de sumele pe care CJ ar trebui să le aloce pentru continuarea proiectelor cu fonduri europene aflate în derulare, prin prelungirea termenelor, pentru a se evita pierderea banilor cheltuiți deja de administrația județeană.

Citește și: 

Proiectul noului spital rămâne fără teren: ADS anunță că cere înapoi cele 20 de ha transmise Sibiului acum șapte ani

A minimalizat rolul și puterea de vot a consilierilor USR din CJ Sibiu, condus cu o majoritate confortabilă de liberali. Când ai puterea, ai tot, nu ai ce explicații să dai. Cinism politic.

Turnul Sfatului a scris ieri de faptul că CJ Sibiu ar putea rămâne fără terenul destinat construirii viitorului spital județean, după ce Agenția Domeniilor Statului (ADS) a anunțat că inițiază procedurile de recuperare a celor 20 de hectare preluate în administrare acum șapte ani.

Terenul din zona Căii Șurii Mici a fost transmis CJ Sibiu în 2016, cu condiția ca în termen de 5 ani să demareze construcția spitalului. Termenul a expirat în 2021, fără ca lucrările să fi început.

Până acum, de la lansarea investiției în 2016, CJ Sibiu a cheltuit prin mai multe contracte peste 13 milioane lei din bugetul județului pentru documentații și studii, însă fără să existe preocuparea extinderii acestui termen.

Pierderea terenului ar anula toate cheltuielile făcute până acum.

Ar putea fi o problemă minoră dacă într-adevăr politicul ar lucra cu adevărat în slujba poporului și nu ar ieși la suprafață tot timpul cinismul politic. În câteva săptămâni, poate luni, se poate extinde perioada, tot prin Hotărâre de Guvern. Asta, dacă nu sunt interese și mai mari decât atât.

Anul 2024 este an electoral, iar cei care l-au pus pe Florin Nicolae director la ADS nu au niciun interes politic să urgenteze rezolvarea problemei. Nicolae este un avocat, fost consilier județean în Ilfov, fiind considerat de media centrală un apropiat al primarului din Voluntari, Florin Pandele. Soțul Gabrielei Firea. PSD.

Cinismul politic spune că PSD, care va avea un candidat pentru fotoliul ocupat acum de Daniela Cîmpean, nu are niciun interes să salveze acum situația neglijată timp de doi ani de aceasta. Mai ales că totul este 100% legal, ADS chiar trebuie să facă demersurile pentru a reintra în proprietate.

Cinismul politic al PSD ar răspunde astfel cinismului politic al Danielei Cîmpean de săptămâna trecută.

În rest, doar vorbe: ”noul spital județean va fi al tuturor sibienilor”, ”cu toții trebuie să contribuim la ridicarea lui”, ”nu este un proiect politic”. Ok, dar panglica? Cine taie panglica?

”Pamblica” și-o foarfecă, doamnelor și domnilor... Una singură e suficientă.

Sursa foto: Vecteezy.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 6048

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

E chiar tradare ! - fara Caragialisme

Acum 2 luni

Din pacate sibienii si romanii au o inertie la vot foarte mare. Dupa primul mandat in functie, atat cimpean cat si dulapul de la cotroceni au venit in fata cetatenilor cersindu-le inca un mandat. Cetatenii, le-au vazut programele si apoi i-au votat din nou, pe aceasta baza. Pot fi cimpean si dulapul invinuiti de tradarea poporului, de tradarea electoratului ? Absolut! In campanie au venit cu un program, cu niste promisiuni, echivalabile unui contract (cu electoratul/poporul), pe care, dupa ce au fost repusi in functie de cetateni nu le-au respectat. Din pacate democratia noastra nu are mecanismele (cata vreme DNA si Justitia sunt paralizate din varful statului) pentru tragerea la raspundere a acestor impostori in functii, care nu au alt scop decat de a capusa comunitatea/ natiunea romana pas cu pas, cu fiecare respiratie a lor.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

Nu e nici o inertie, intre 2016 si 2020 PNL nu a avut majoritate singur, Campean a fost aleasa presedinte pt ca au votat si cei de la FDGR pt ea. Sa vedem daca in 2024 va ajunge votul FDGR, ca majoritate sigur nu va mai avea PNL. Probabil useristii o sa o voteze tot pe Campean, dar cu conditii, ca sa o faca sa-si inghita cuvintele de acum.
Raspunde

Claudiu

Acum 2 luni

Cinism politic suna catchy. Si da bine ca explicatie facila, presupun. Insa cata vreme stiai din start ca terenul a fost oferit pe perioada fixa, aia de 5 ani, cel putin de la inceputul lui 2023, trebuia ca parte din contract fiind, autoritatea locala sa se asigure in primul rand ca termenul este prelungit si terenul ramane in continuare disponibil. Si abia apoi sa te apuci de batut cu pumnii in piept si de organizat tot soiul de licitatii. Nesecurizand in primul rand situatia terenului denota nu doar superficialitatea abordarii ci si cinismul organizatorului de licitatii. CJ-ul isi risipea propriul timp la cel ca si pe cel al potentialilor participanti la licitatii; eventual se si cheltuiau niste bani. Totul pentru munca in zadar, cum ar veni, cata vreme contractul isi depasise deja perioada maxima.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus