Vineri,
20.09.2024
Ploi Scurte
Acum
13°C

Irina Suhodolska, o pianistă din Ucraina, oferă cursuri de muzică gratuite copiilor cu nevoi speciale din Sibiu. „Este recunoștința mea pentru români”

Irina Suhodolska, o pianistă din Ucraina, oferă cursuri de muzică gratuite copiilor cu nevoi speciale din Sibiu. „Este recunoștința mea pentru români”

Irina Suhodolska, o pianistă din Ucraina, oferă cursuri de muzică gratuite copiilor cu nevoi speciale din Sibiu. Tânăra de 32 de ani a ajuns la Sibiu împreună cu fiica ei de șase ani, după ce au plecat din Cernăuți, la patru zile de la începerea războiului cu Rusia, scriu jurnaliștii de la Euronews.

La Sibiu, tânăra mămică a început o viață nouă, ajutată de rudele fostului soț, care locuiesc aici. A ales să își arate recunoștința pentru ajutorul primit oferind meditații gratuite la pian copiilor cu nevoi speciale, la Biblioteca Astra.

Despre momentul părăsirii Ucrainei, Irina spune că a plecat „Numai cu o geantă mare cu hainele pentru iarnă, pentru că era iarnă, și atât. 28 februarie a fost noaptea când eu și cu fiica mea am stat toată noaptea la subsolul unui cămin pentru că au fost sirene și a fost bombardat Lvov. Dimineața, noi am mers pe jos opt kilometri până la granița României”.

„Este recunoștința mea pentru români”

Irina a învățat limba română la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, împreună cu alți studenți străini, iar fiica sa Liza a mers la grădiniță cu predare în limba română.

În Cernăuți, a studiat muzica, dar și finanțele și lucra pe un post de contabilă. După ce a venit în România, a făcut curățenie într-o grădiniță privată timp de câteva luni, dar a vrut să se dedice în totalitate pasiunii sale pentru pian.

Astfel, în prezent, Irina oferă meditații la pian la Biblioteca Județeană din Sibiu. Pentru copiii nevoiași sau cu probleme de sănătate nu vrea nicio plată.

„Este recunoștința mea pentru români pentru că de la începutul războiului și până acum au ajutat cetățenii ucraineni. Și, în al doilea rând, pentru că muzica, caii și delfinii vindecă foarte multe boli, iar muzica dezvoltă foarte bine creierul și conexiunea neuronală”, a mai spus Irina pentru jurnaliștii de la Euronews.

Sursă foto: Euronews/ Printscreen video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus