Miercuri,
11.09.2024
Innorat
Acum
17°C

Protestele fermierilor în Sibiu: toată săptămâna, de la ora 12. ”Se vor desfășura fără blocarea circulației rutiere și a căilor de acces”

Protestele fermierilor în Sibiu: toată săptămâna, de la ora 12. ”Se vor desfășura fără blocarea circulației rutiere și a căilor de acces”

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu a analizat și avizat favorabil astăzi o nouă cerere formulată de reprezentanții fermierilor, pentru organizarea unui protest, în perioada 17-21.01.2024, între orele 12.00-20.00, în Municipiul Sibiu.

Traseul aprobat este următorul: intrarea în Municipiul Sibiu dinspre Șura Mică – str. Salzburg – Șos. Alba Iulia – str. Maramureșului – str. Cristian – str. Avrig – str. Argeșului – str. Gheorghe Dima – str. Rahovei – Bulevardul Vasile Milea – Piața Unirii  – str. Andrei Șaguna – Șos. Alba Iulia – str. Malului – str. Râului – str. Autogării – Șos. Alba Iulia – zona Aeroport (punct defluire pentru participanții din zona Cristian, Orlat, Gura Râului) – Șos. Alba Iulia – Calea Turnișorului – str. Reconstrucției (punct de defluire pentru participanții din zona Mediaș , Șura Mare, Slimnic, Șeica) –Calea Șurii Mici – ieșirea din Municipiul Sibiu spre Șura Mică. Traseul va fi parcurs o singură dată.

Conform avizului, pe străzile cu două benzi pe sens, deplasarea participanților se va face doar pe prima bandă și cu respectarea regulilor de circulație și a indicațiilor reprezentanților Poliției și Jandarmeriei, prezenți în teren. Acțiunea se va desfășura fără blocarea circulației rutiere și a căilor de acces.

Nu se aprobă staționarea participanților pe traseul de deplasare.

Citește și: 

Femeia care a condus protestul fermierilor din Sibiu: „Nu am mai putut răbda”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 7 luni

Sunt foarte curios daca si protestatarii din Berlin au primit si acceptat aceleasi reguli de protest. Va aduceti aminte de deltaplanul care loveste blocul? Tara de,atentate de.
Raspunde

Liviu

Acum 7 luni

Problemele agriculturii sunt în mare parte generate de lipsa de reforme ale României. Noi încă ne conducem după legi comuniste, adică centralism democratic-socialist, în plin capitalism democratic-european. Ori acest centralism excesiv este o frână a dezvoltării economice în general. Referitor la fermieri o bună parte din problemele cu care se confruntă sunt de natură organizatorică iar rezolvarea se află în ograda proprie. Un exemplu este tărăgănarea infiintării camerelor agricole. Incă din anul 2010 a fost emisă Legea nr. 283/2010 privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Potrivit expunerii de motive atributiile Camerelor agricole prevazute de lege sunt corelate cu atributiile care decurg din statutul de utilitate publica al camerelor agricole, care sunt retele nationale de structuri autonome private ce promoveaza interesul public general, prin actiune la nivel local si prin integrarea specificului local in procesul de elaborare a politicilor diferentate pe sectoare de agricultura. De asemenea, acestea asigură premisele respectării obligatiilor prevazute de legislatia comunitara cu privire la instituirea, la nivel national, a unui serviciu de consultantă agricolă obligatorie pentru fermieri, cu implicatii in procesul absorbtiei fondurilor europene in agricultura, industrie alimentara, silvicultura, pescuit si acvacultura. Culmea este că in anul 2016 a fost emisa LEGEA nr. 157 din 15 iulie 2016 privind unele măsuri pentru reorganizarea unor structuri aflate în subordinea/coordonarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care prevede intrea altele DESFIINTAREA Camerelor Agricole. Astfel, articolul 2 aliniatul (1) prevede următoarele; "Se reorganizează direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti, instituţii publice cu personalitate juridică, servicii publice deconcentrate în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, denumite în continuare direcţii, prin preluarea activităţii, patrimoniului şi personalului direcţiilor pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti, caselor agronomului, compartimentelor funcţionale din subordinea Direcţiei monitorizare inspecţii, verificare şi control din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi ale camerelor agricole judeţene, structuri care se desfiinţează".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus