Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
3°C

3 motive pentru care să alegi un implant, și nu o punte dentară

3 motive pentru care să alegi un implant, și nu o punte dentară

Implanturile sunt un tratament de reconstrucție dentară recomandat, în majoritatea cazurilor, în detrimentul punților dentare, iar acest lucru se întâmplă din mai multe motive. Avantajele pe care un implant le asigură sunt numeroase și importante, în contextul menținerii unei danturi sănătoase pe termen lung. Datorită stabilității specifice, implanturile oferă suport independent și durabil, prevenind pierderea de os pentru a menține integritatea structurii osoase. În plus, aspectul estetic identic cu cel al dinților naturali face din implanturi o alegere potrivită pentru persoanele care caută soluții funcționale și durabile pentru înlocuirea dinților lipsă.

Cu toate acestea, alegerea finală depinde de mai mulți factori și se va lua împreună cu medicul stomatolog. Iată trei motive pentru care să iei în calcul implantul, și nu puntea dentară, atunci când situația o permite:

Stabilitate și siguranță masticatorie

Implanturile dentare sunt integrate direct în osul maxilar sau mandibular, oferind astfel stabilitate excelentă. Un implant este compus dintr-o rădăcină artificială și o coroană dentară, un ansamblu care asigură rezistență și fixare asemănătoare cu a unui dinte natural. În comparație, o punte dentară este susținută de dinții învecinați și va necesita prelucrarea prin șlefuire a acestora. Puntea doar va acoperi golul, mascându-l, însă nu va înlocui în întregime dintele pierdut. Desigur, implanturile permit înlocuirea unui dinte fără a afecta dinții sănătoși din jur.

Previne pierderea de os

Implanturile dentare ajută la menținerea densității osoase. Atunci când un dinte natural este pierdut, osul din jurul zonei respective începe să se resoarbă treptat. Implantul stimulează osul, prevenind pierderea osoasă și continuând să mențină structura osului facial. În cazul punților dentare, absența stimulării directe a osului poate duce la pierderea de masă osoasă în timp.

Aspect estetic identic cu dinții naturali

Implanturile dentare oferă un aspect mai natural și o similitudine mai mare cu dinții naturali. Ele sunt confecționate din materiale biocompatibile, precum titanul, și sunt proiectate pentru a imita aspectul, culoarea și forma dinților naturali. În timp ce punțile dentare pot arăta bine și sunt o opțiune validă pentru mulți pacienți, dar implanturile oferă un rezultat mai estetic și o senzație mai autentică, atât în timpul vorbirii, cât și în timpul mestecării alimentelor. Mai mult, acesta își va păstra aspectul neschimbat pentru o perioadă îndelungată de timp. Cu o îngrijire orală corectă, implantul dentar este pe viață, în timp ce puntea dentară va necesita tratamente stomatologice periodice, așa cum citim mai multe și aici.

Este important să vorbești cu medicul stomatolog pentru a evalua situația specifică a sănătății orale și pentru a determina ce opțiune de tratament este cea mai potrivită pentru tine. Fiecare situație este unică, iar în alegerea dintre implanturi și punți dentare ar trebui să se țină cont de multiple aspecte, inclusiv de sănătatea generală, structura osoasă și preferințele individuale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1206

Sus